Naslovna VESTI PSI Džo Džo je pas koji umiruje i teši decu kod zubara!

Džo Džo je pas koji umiruje i teši decu kod zubara!

0
pas koji umiruje petface

pas koji umiruje: Posete zubaru mogu biti pravi izazov za decu. Retki su oni koji ove preglede doživljavaju kao prijatno iskustvo. Ćešći je slučaj da roditelji i zaposleni imaju pune ruke posla kako bi mališane nekako privoleli da sede mirno na stolici, a da se pri tom ne boje. Takođe, razni su načini na koje im im to polazi za rukom. Poslednji u nizu jeste i pas koji umiruje i teši male pacijente prilikom pregleda.

Pročitajte još: Stomatolog Vais dovodi svog psa Bruka u ordinaciju kako bi tešio pacijente!

Zaposleni na odeljenju Dečije stomatologije u Nortbroku, nedaleko od Čikaga, došli su na jednu kranjnje interesantnu ideju. Naime, oni su stepen svoje usluge podigli na viši nivo kada su angažovali psa koji svojim prisustvom umiruje mališane koji dolaze na pregled. U pitanju je zlatni retriver Džo Džo, obučeni terapijski pas. Njegova uloga je da pomogne deci da prevaziđu strahove koji su povezani sa odlaskom kod zubara.

pas koji umiruje petface
Džo Džo je star šest godina, a ovaj pas je imao značajnu ulogu u tešenju učenika posle strašne pucnjave u Osnovnoj školi Sandy Hook. On je tada pokazao koliko ume da pruži utehe deci koja se bore sa strahovima i uznemirenošću.
Ovaj pas u prostorije Dečije ortopedije dolazi jednom mesečno. On obično nasloni svoju glavu na krilo malenih pacijeneta, što njima daje priliku da ga maze. Rukovalac ovog psa terapeuta je dama po imenu Lin Rajan:
Radim ovaj posao već pet godina i stvarno sam bila ubeđena da bi prisustvo Džo Džoa ovde napraviti značajan pomak.

Pročitajte još: PANČEVO: Otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji!

Ovaj retriver radi sa svim tipovima dece, koja dolaze zbog najrazličitijih problema sa zubima. Njegova uloga posebno dolazi kod izražaja kod uklanjanja karijesa i kod vađenja zuba.
Jedna od pacijentkinja kojoj je Džo Džo posebno pomogao je malena Sofija Kuartaro. Devojčicina majka Meri izjavila je da njena kćer ima čulni poremećaj, a da su zbog toga promenili čak tri stomatološke ordinacije. U jednom od njih, čak je predloženo da devojčici daju totalnu anesteziju da bi joj samo očistili zube.

pas koji umiruje petface
Kada je gospođa Kuartaro čula da na Dečijoj ortopediji postoji pas koji umiruje i teši male pacijente, za nju nije bilo dileme da li da poseti ovu ordinaciju. Pre nego što su zakazali pregled, Sofija se prvo upoznala sa retriverom. Nakon toga, ona je uz njegovu pomoć uspela da bez problema prođe kroz pregled.
Meri Kuartaro je izjavila lokalnim novinama:
Moja kćerka veoma voli životinje, a posebno pse. Ona je ustanovila kako je Džo Džo pun ljubavi i veoma strpljiv i brižan. On je za vreme pregleda bez prestanka bio pored nje, držeći joj glavu u krilu. Kad god bi Sofija začula zvuk bušilice, ona bi posegnula za psom.
FE-NO-ME-NA-LNA IDEJA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVAKO SE UŽIVA PONEDELJKOM: Mačka koja uživa u vožnji automobilom postala svetski hit!
Sledeći tekstDanas je Svetski dan napuštenih životinja: UDOMI, NE KUPUJ!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime