Naslovna VESTI PSI Da li ste se ikada zapitali ZAŠTO VAŠ PAS KOPA PO TEPIHU?!...

Da li ste se ikada zapitali ZAŠTO VAŠ PAS KOPA PO TEPIHU?! Imamo objašnjenje i za to!

0

Ponekad nas psi iznenade svojim za nas ljude neobičnim ponašanjem. Jedna od tih stvari je i kopanje po tepihu, a da li ste se zapitali zašto to pas radi?

Ukoliko ste i vi jedan od vlasnika koji se iznerviraju svaki put kad čuju neprijatan zvuk grebanja po tepihu, verovatno će vas zanimati zašto ljubimci to čine. Jednostavno objašnjenje moglo bi biti da je otkrio komadić hrane do kojeg želi dopreti.

PSU ZAROBLJENOM U KAVEZU OSMEHULA SE SREĆA: Za to je zaslužna BAŠ ONA! (FOTO)

Ovo se JEDNOM DEŠAVA! ŽENA ZATRUDNELA, A ZA SVE JE KRIV MAČOR! Evo i kako!

Ko zna – ljubimac je možda otkrio neki miris koji ga zanima i u koji se želi utrljati. Neki psi jednostavno takođe vole malo kopati na mestu gde nameravaju da legnu.

S druge strane psi ponekad kopaju jer su nervozni ili uzbuđeni. Kod nekih ljubimaca kopanje je zamena za ono što bi zapravo hteli da urade, a ne mogu.

Psi ponekad mogu da počnu da kopaju tepih jer imaju višak energije, a potreba za igrom ili šetnjom nateraće ih da rade neobične stvari kad su zatvoreni u kući. Neki psi su s vremenom naučili da će ih vlasnik primetiti ako kopaju po tepihu, pa to čine za pažnju.

Ako vas je strah da će vam tepih nastradati, možete pokušati da svog psa iznenadite neočekivanim zvukom i tako da ga odvratite od kopanja. Ne želite da uplašite vašeg psa, ali na ovaj način ćete mu samo skrenuti pažnju. Nakon što ste ga sprečili da kopa u kući, pozovite ga sebi i nagradite ako izvrši komande koje mu dajete.

Dugoročno vam preporučujemo češće šetnje, zanimljive igre i komplikovanije hranilice koje će od ljubimca zahtevati malo mentalnog napora i spretnosti.

Redovno usisavanje takođe možda pomogne. Možda čak treba malo temeljitije da operete tepih ako je pas koncentrisan na samo jedno mesto na njemu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBeograd DOBIJA prvo groblje kućnih ljubimaca – OPET?!
Sledeći tekstLJUDE JE IZBEZUMIO PAS KOJI VUČE MAČKU a onda su SHVATILI da nije sve kao što izgleda! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime