Naslovna VESTI PSI Zašto pas krije slatkiše?

Zašto pas krije slatkiše?

0

Ako ste primetili da vaš pas krije slatkiše ili delove obroka, nemojte se brinuti! Umesto da se prepusti uživanju u neodoljivom ukusu grickalice, vaš ljubimac ih skladišti na mesto poznato samo njemu 😀

Pročitajte još:

Kako da i vaš pas postane OMILJENI KOMŠIJA?

Verovali ili ne, on ovim načinom štiti svoju teritoriju. Razlog skrivanju slatkiša može biti trenutna nesigurnost koju vaš ljubimac počinje da oseća u vašem domu.

pas krije slatkiše petface

Međutim, postoji još nekoliko objašnjenja ovog „fenomena“. Stručnjaci kažu da razlog ovom ponašanju može biti i stidljivost ljubimca, koja se ogleda upravo u skrivanju i grickanju na nekom „tajnom mestu“.

Pročitajte još:

Dokazano: psi uče decu životnim lekcijama!

Moguće je i da se oseća neprijatno ispred nekog gosta koji vam je trenutno u poseti, možda je stigao novi ljubimac ili se dešavaju neke druge promene u kući. Čak i ako ne uspevate da razotkrijete misteriju, naša preporuka je da promenite lokaciju na kojoj vaš ljubimac jede ili da ga nahranite kasnije.

Takođe, stručnjaci ovo ponašanje povezuju sa njihovim davnim precima. Pre nego što je postao pripitomljena životinja, psi su bili divlje životinje koje su lovile na sličan način kao i vukovi danas. Kada bi ulovili previše hrane, divlji psi su tada sakrivali ostatke kako bi imali šta da jedu kada bi im bilo teško da dođu do drugog plena.

Dakle, nemojte da vas čudi ako vaš ljubimac na listi prioriteta stavi „skrivanje“ umesto uživanje u poslastici.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.