Naslovna VESTI PSI POKRENUTA AKCIJA: Boni je pas kvadriplegičar, kome su potrebna posebna kolica!

POKRENUTA AKCIJA: Boni je pas kvadriplegičar, kome su potrebna posebna kolica!

0
pas kvadriplegičar petface

Boni je pas kvadriplegičar. Ima dve godine, a njegova priča počinje baš ovako. Bolest od koje Boni boluje je izuzetno retka i nijedan veterinar nije prepoznao simptome. Kada je pronađen, bolest je već „uzela maha“.

– O njegovoj prošlosti ne znam ništa. Možda je imao vlasnika koji ga je napustio čim je postalo jasno da sa Bonijem nije sve u redu. Možda je i rođen kao ”lutalica”. Sa ulice ga je sklonilo kraljevačko Udruženje za zaštitu životinja ”Spaske”. Bio je toliko zapušten, dlaka mu je bila ućebana, kukao je kad god bismo ga pomerali, a sam tada već više nije mogao ni da „mrdne“, za Petface priča Danijela, predsednica ovog kraljevačkog Udruženja!

pas kvadriplegičar petface

Pročitajte još:
KRALJEVO: Boni je paralizovan pas, koji će se naći na ulici jer je Grad tako rešio!

Dva meseca Boni je proveo je kod volonterke čije je srce osvojio, ali koja nije mogla da ga zadrži jer nije vlasnica stana u kojem živi. Veterinari nisu preporučivali eutanaziju, jer Boni više nije imao bolove, a već je postalo jasno da ima nesvakidašnju želju i volju za životom. „Spaske“ je očajnicki tražio nekog da ga udomi, ali niko se nije javljao.

A onda na scenu stupa Jovanka Petrović.

pas kvadriplegičar petface

– Već godinama sam prihvatala pse koje niko nije hteo, uzimala sam ih sa ulice ili iz Prihvatilišta. Dva imaju epilepsiju, jedno je bilo slepo (ali je povratilo vid na jedno oko), jedno ima oboljenje jetre… Plašila sam se kako će oni prihvatiti Bonija, strepela sam da će ga povrediti u igri jer su moji psi, iako i dalje bolesni, u punoj snazi zahvaljujući redovnoj veterinarskoj negi. Mislila sam da oko Bonija neće biti nekog naročitog posla, da će on biti maltene kao biljka koju treba okretati na nekoliko sati da ne bi dobio rane od ležanja, hraniti i pojiti i menjati mu pelene. Međutim, oko njega ima mnogo više posla, ali ja se na to uopšte ne žalim, čak sam presrećna što je tako, kaže Jovanka Petrović koja je preuzela brigu o Boniju, koji je da podsetimo pas kvadriplegičar.

Boni je kako kaže – najsrećniji pas na svetu. Vrcka vratom i glavom, njegove oči blistaju. Željan je maženja i pažnje, a sve to vraća neopisivom ljubavlju.

pas kvadriplegičar petface

Pročitajte još:
KRALJEVO: Lazar (19) sprečio ubistvo bokserke Bele sekirom!

– Vezana sam za sve svoje pse, ali njega prosto obožavam i više ne mogu da zamislim život bez njega. Izuzetno sam srećna što su ga moji psi tako lepo prihvatili, što su pažljivi prema njemu. Legnu pored njega i igraju se nežno njuškama, spuštajući se na njegov nivo. Iznosim ga u naručju, kako bi nastavio da bude deo tog veselog društva. Nema nikakve šanse da on ponovo prohoda, kičmena moždina je uništena. Daću sve od sebe da mu ulepšam i olakšam taj jedini život koji ima, kaže Jovanka.

Udruženje ljubitelja životinja iz Čikaga poslalo je Boniju kolica koja su mu od velike pomoći.

pas kvadriplegičar petface

– On je mali, ima samo 8 kilograma, ali bez tih kolica ne bismo mogli da šetamo koliko oboje želimo. Međutim, saznala sam da bi najbolje rešenje za Bonija bila nabavka posebnih kolica za pse kvadriplegičare u kojima bi stajao uspravno u svom prirodnom položaju. Pošto mu se kičma krivi od ležanja u krevetu i u kolicima koja već ima, ta nova kolica bi mu doslovno produžila život. Međutim, kolica koštaju 615 dolara i za mene su, uz moju profesorsku platu koju zarađujem u Srbiji, nedostižna. Zato vas molim da mi pomognete da ih Boniju ipak obezbedim. One koji mogu da učestvuju u ovoj akciji i najmanjim sredstvima, molim da novac uplate na račun pomenutog Udruženja „Spaske“, sa naznakom ZA BONIJA, napisala je Jovanka.

 

Društvo za zaštitu životinja “Spaske”, Ulica: Milana Toplice 15 ć, 36000 Kraljevo

Račun, Erste banka:

Dinarski račun: 340-1101036163, Društvo za zaštitu životinja “Spaske” sa naznakom za koga je uplata

Devizni račun: Foreign currency account: 340-1000974746 iban rs35340000001101036163-swift code-gibars22 Društvo za zaštitu životinja “Spaske”.

Paypal račun: vesnamaynard@aol.com, naznačiti za koga je uplata

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.