Naslovna VESTI PSI Martin je pao sa bicikle i verovatno bi preminuo da ga nije...

Martin je pao sa bicikle i verovatno bi preminuo da ga nije spasio PAS LUTALICA!

0
pas lutalica petface

Biciklom preko Rumijie, nije težak zadatak. Doduše, dosta napora, dosta uzvišenja koja se trebaju prevaliti. Ali šta loše može da se desi? Martin Ion shvatio je koliko je zapravo opasno naći se usred nedođije. Na planini Semenik, bez igde ikoga oko sebe – samo pas lutalica.

Pas Toni se nije odvajao od povređenog vlasnika koji je čekao pomoć

Vozeći bicikl Martin je pao i povredio se. Zadobio je teške povrede kuka i slomio je ključnu kost. Prvu pomoć mu je pružio pas lutalica, koji se nije odvajao od njega. Jedno vreme ga je pratio, a kada je pao, pas mu se primakao i legao pored njega. Svojim telom grejao je Martina kako ne bi dobio hipotermiju i tako verovatno preminuo. Hlada zemlja je bila veliki neprijatelj ove dvojice slučajnih prijatelja, ali upeli su.

Kada je došla Hitna pomoć i uzela Martina, pas nije želeo da ga napusti. Znao je da i dalje treba da ga čuva, iako ga je već spasao velike nevolje. Martin je objasnio da je naišao na veliku rupu na putu i da nije mogao da je izbegne. Prevezen je u bolnicu Timisoara, gde mu je pružena prva pomoć. Sanirane su mu povrede kuka i ključne kosti. Sada se oporavlja, ali sigurno da ne može, niti će još dugo moći da zaboravi svog prijatelja. On mu je pritekao u pomoć i tako mu spasao život u praktično bezizlaznoj situaciji.

I pas je nagrađen za ovu veliku pomoć

Uprkos svemu, pas nije želeo da napusti Martina, grejao ga je i tako mu pokazao svu svoju velikodušnost. Ovaj pas je imao sreće, iz te loše situacije u kojoj je spasao Martina i on je dobio zasluženu nagradu.

Dobio je svoj dom, našao je dobre udomitelje. Sada se zove Maks i živi srećno. Pas sada dobija svu potrebnu ljubav koji nije imao na ulici, a dobija je zauzvrat što je on svoju ljubav pružio nepoznatom čoveku u nevolji i tako se srećno završilo za obojicu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.