Naslovna VESTI PSI PAS MAGIJA – 11 meseci bez hrane i vode čuva dom preminulog...

PAS MAGIJA – 11 meseci bez hrane i vode čuva dom preminulog vlasnika.

0
pas čuva kuću umrlog vlasnika

Dom se ne napušta ni kada je najteže! Pas po imenu Magija je ovo doslovno shvatio. 11 mesci posle smrti svog vlasnika bez hrane i vode čuvao je zajednički dom.

pas čuva kuću umrlog vlasnika

Kada su volonteri organizacije Nada za šape dobili obaveštenje o nesrećnom psu koji uporno laje na sve koji se približe jednoj napuštenoj kući pošli da vide o čemu se radi. Ono što su zatekli u dvorištu već oronule kuće ih je zaprepastilo.

Pročitajte i ovo: SUBOTICA: SLOŽNI STANARI sklonili NAPUŠTENE ŠTENCE u zajedničke prostorije

Priča o Magiji je još jedna od hiljada koje svedoče o vernosti i ljubavi pasa. Njegov vlasnik je preminuo pre 11 meseci a on je ostavljen u napuštenom imanju. Celog života je radio samo jednu stvar – čuvao dom svog voljenog čoveka. To je nastavi da radi i posle smrti vlasnika.

pas čuva kuću umrlog vlasnika

Magija je na imanju proveo 11 meseci i nije odostajao. Niko mu nije donosio hranu i vodu – snalazio se kako je znao i umeo. Ali nije odustajao. Cela priča se otkrila kada je novi vlasnik imanja obavestio spasioce. Magija mu nije dozvoljavala ni da priđe kući koju je čuvao.

Pročitajte i ovo: DA LI JE OVO „BOŽJA VOLJA“? Monahinje izbacile mačiće ispred tuđe kuće!

Volonteri su imali problem da priđu Magiji. Bio je uplašen i čvrsto rešen da nikome ne dozvoli prilazak. Zbog toga su morali da postave zamke a posle 40-tak minuta Magija je upao u jednu od njih.

pas čuva kuću umrlog vlasnika

Prebačen je u azil Nade za šape i započeo je dugotrajan proces oporavka. Magija nije verovao ljudima. Suviše je dugo bio sam. Spasioci nisu želeli da odustanu od ovog odanog psa. Mesecima su radili na njegovoj ponovnoj socijalizaci i najzad su uspeli. Magija je dobio novi dom. Novu porodicu koja ga voli  i brine o njemu. Magija sada ima novu kući i ljude koje može hrabro da čuva.

Izvor:  timesnownews.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATNA SREĆA: Žena se pojavila na vratima sa štenetom koje NIJE DISALO!
Sledeći tekstIGRAČKA JE SVE ŠTO MU JE OSTALO! Pas ostavljen u kavezu kraj puta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime