Naslovna VESTI PSI DA NE POVERUJETE: PAS NA DVE NOGE ŽIVI PUNIM ŽIVOTOM I JOŠ...

DA NE POVERUJETE: PAS NA DVE NOGE ŽIVI PUNIM ŽIVOTOM I JOŠ POMAŽE DRUGIMA!

0
Pas sa dve noge

Upoznajte Djusa, psa koji svakodnevno dokazuje da su mu dovoljne samo dve noge da bi uspeo. Ovog trogodišnjeg, danas terapijskog psa, život nije mazio. Nađen je u jarku sa polomljenim nogama i teškim infekcijama. Kako bi mu spasili život, veterinari su morali da mu amputiraju obe polomljene noge.

djus u kući

MEDVEDIĆ TRAŽIO HRANU – Vlasti presudile: povratak u divljinu ili eutanazija!

Djus je prevario sudbinu i ne samo da nije odustao od života i da može da stoji na preostale dve noge nego i trči i učestvuje u igri i to bez kolica ili protetičkih pomagala! Pošto ga je spasao, usvojio ga je Dominik Skudera, pozorišni profesor. On, pored Djusa, ima još dva psa Sajrusa i Lakija, kojima takođe nedostaju po dve noge.

Djus

IZBODEN PAS U CENTRU NIŠA: Raspisana nagrada od 800 evra za informacije o napadaču

„On je neverovatan. Potpuno je mobilan i uopšte mu nije potrebna dodatna pomoć.“ – priča Dominik. „On prkosi svakoj logici. Iako ima samo noge na desnoj strani on je stabilan i hoda i trči kao i psi sa sve četiri noge!“ – dodaje on. Njegov invaliditeg ga ne sprečava da uživa u radostima života. Sa svoja preostala dva dvonožna prijatelja Djus je završio obuku za terapijske pse i svake nedelje odlazi u dečju bolnicu u Filadelfiji da pruža podršku oboleloj deci!

Djus ispred bolnice

DUŠA I SRCE ZA POŽELETI: Ovaj gluv i gotovo slep pas pomaže neželjenim drugarima

„Usvojio sam ih kako bih mogao da ih vodim u bolnice i inspirišem druge da uspeju kada im je najteže. Oni čine da se deca i ljudi osećaju bolje i srećan sam što ih delim sa njima.“ – kaže Dominik. Ipak, za Dominika su oni pre svega njegovi ljubimci. Životinjama sa invaliditetom nije lako da nastave život. Nisu baš prvi izbor kada se radi o udomljavanju. Pored toga, vrlo često zahtevaju mnogo više pažnje i nege uz odgovarajuće uslove držanja. Dominik Skudera to sve zna, ali zna još nešto: „Potpuno su mi promenili život na bolje. Oni su moj svet!“ – zaključuje.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstURNEBESNO: MAČKA IKIRU JE „BLEPER“ I TOTALNI HIT NA INSTAGRAMU
Sledeći tekstMEDINA PRIČA: “Bio je moj najlepši dan u životu…” (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime