Naslovna VESTI PSI BROD NADE – PAS na SANTI LEDA spasen u POSLEDNJI ČAS!

BROD NADE – PAS na SANTI LEDA spasen u POSLEDNJI ČAS!

0
pas na santi leda

Niko ne zna kako se Maks našao u situaciji koja je mogla da ga košta života. Kada bi psi umeli da pričaju, ovo bi verovatno bila jedna od najuzbudljivijih filmskih priča na svetu. Našao se na santi leda nasred jezera Muskegon u državi Mičigen i nije bilo šanse da dođe do obale.

pas na santi leda

Posada broda Barbara Andre se vraćala u luku kada su oko 8 sati uveče čuli zavijanje i zapomaganje psa. S obzirom da su bili daleko od obale bili su zaprepašćeni tom činjenicom jer to je bilo poslednje što su očekivali da čuju na jezeru koje je bilo prekriveno santama leda.

Pročitajte i ovo: POLICAJAC HEROJ spasao psa iz ZAPALJENOG AUTOMOBILA

Velington, kapetan broda priča: „Srce mi se zaledilo… pomislio sam da sam pregazio psa!“ Međutim kada su bolje pogledali mornari su shvatili da je pas još uvek na omanjoj santi leda, potpuno bespomoćan i bez nade da že se nekako dočepati čvrstog tla. Bilo im je jasno da moraju da mu pomognu.

pas na santi leda

Akcija spasavanja je bila veoma komplikovana. Prvo su morali da se okrenu i vrate brod do zarobljenog psa. Sve je izvedeno veoma pažljivo kako ne bi došlo do prevrtanja sante na kojoj se nalazio pas. To bi izazvalo strašne posledice po psa.

pas na santi leda

Pročitajte i ovo: MAMA im je UGINULA, a oni su OSTAVLJENI u azilu!

Kada su se približili psu, mornari su drvenim kukama zakačili santu. Pas je bio preplašen i u jednom trenutku je skliznuo u vodu. Mornari su užasnuto gledali kako pokušava da se vrati na santu jer je pretilo da se smrzne, a da ga ostale sante udare i on završi ispod njih.

pas na santi leda

Narednih pola sata mornari su pokušavali da Maksu namaknu konopac preko glave. Niko nije mogao da se spusti na santu leda jer je ona jedva izdržavala težinu psa. Najzad, kada su uspeli, izvukli su nesrećnika na brod. Maks je bio mokar, promrzao i veoma gladan. Mornari su ga osušili, utoplili i nahranili, a onda su pronašli broj telefona na njegovoj ogrlici.

pas na santi leda

Pozvali su vlasnike koji su bili šokirani. Maks se izgubio pre dva dana a oni su pokrenuli akciju potrage za njim. Nisu ni slutili da je njihov ljubimac stigao do sredine zaleđenog jezera. Par sati kasnije Maks se našao u zagrljaju svoje porodice. Umorni mornari su najzad mogli da odu svojim domovima sa osećanjem da su tog dana uradili najlepšu stvar na svetu. Spasli su jedan život.

Izvor:   top13.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOLICAJAC HEROJ spasao psa iz ZAPALJENOG AUTOMOBILA
Sledeći tekstSVI NA PROTEST! Ovaj pas ima poruke PROTIV DOSADNIH stvari koje ga okružuju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime