Naslovna VESTI PSI NA PAR KORAKA DO KRFA: pas Pajo verna je senka svog vlasnika

NA PAR KORAKA DO KRFA: pas Pajo verna je senka svog vlasnika

1
pas Pajo petface

Dok većina nas leže u toplu postelju, pas Pajo verno prati svog vlasnika po kiši i hladnoći. Ovaj labrador  je verna senka Irca Marka Kitinga na jednom neobičnom putovanju. Naime, njih dvojica pešice idu ka Krfu i spavaju pod otvorenim nebom, kako bi ostvarili humani cilj. Kao što većina vas zna, oni su se u ovaj izazov uputili da bi prikupili dovoljno novca za lečenje dece obolele od raka.
Od početka njihove avanture prošlo je više od mesec i po dana. Koračajući, nailazili su na mnogo izazova i nepredviđenih situacija, a zbog svega toga je njihov podvig veći u očima nas koji koračamo sa njima.

pas Pajo petface

Pajo, kao i svaki verni pas, u stopu prati Marka, kao da je i sam svestan važnosti koju ovaj put ima. On šapu pred šapu, sa istim entuzijazmom korača i po vrućini i po kiši. Do sada je ovaj humani dvojac prošao predelima Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Od našeg poslednjeg izveštaja, oni su stigli do Albanije, prelazeći preko prelepog Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu.

Pročitajte još: NAJBOLJI PRIJATELJ: labrador Pajo u stopu prati svog vlasnika

Vremenske prilike, od kada su na put krenuli, znatno su se promenile. Iz tropskih temperatura, sada su ušli u tmurnu jesen. Niske temperature i kiša upravo su faktori od kojih je Mark strepeo:

Poslednjih nekoliko dana izloženi smo kiši, koja je praćena jakom grmljavinom. Toga sam se unapred pribojavao, još u periodu kada je bilo suvo i toplo. Ali protiv prirode se ne može.

Na pitanje šta mu trenutno predstavlja najveći problem, Mark je odgovorio:

Prihvatljvo je kada kiša pada dok koračamo. Težak zadatak je postavljanje šatora uveče, kada je sve oko nas mokro.

pas Pajo petface

Kišni periodi pratiće naše junake i dalje, ali to ne umanjuje njihovu želju za napredovanjem ka glavnom cilju.

Pročitajte još: KAMPOVANJE MEĐU OBLACIMA: Irac i njegov labrador, na putu od Kolašina ka Podgorici

Posle mnogo noći prospavanih u šatoru, konačno su stigli do hotela u kome su planirali da prenoće. Srećom, zaposleni u hotelu dozvolili su psu Paju da i on odsedne u njihovom smeštaju. On je povlašćeni tretman zaslužio ne samo zbog dobrog ponašanja, već i zato što sa sobom uvek nosi svoj krevetić i pidžamu.
Za sada ostavljamo psa Paja da čuva svog vlasnika i da mu bude pratnja u ovoj avanturi. Istovremeno, želimo da apelujemo na sve vas da se pridružite ovom putovanju, jer način je vrlo jednostvan. Kako da pomognete, saznajte na sledećem linku:

Kako da se uključite u akciju ” HODOM ZA NJIHOV ŽIVOT ” ?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOŽEGA: Šarplaninac će biti eutanaziran, ukoliko mu ne nađemo dom!
Sledeći tekstVranjanci u problemu: „Jedna žena zlostavlja životinje u gradu“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime