Naslovna VESTI PSI SREĆNO RU! – PAS SA 6 NOGU SE SPREMA ZA OPERACIJU

SREĆNO RU! – PAS SA 6 NOGU SE SPREMA ZA OPERACIJU

0
ru pas sa 6 nogu

Ako mislite da nema nikoga vernijeg od četvoronožnog prijatelja, razmislite o psu sa 6 nogu! Ovaj crni labrador je rođen sa tri para nogu! Svoje ime, mlada ženkica je stekla zbog svog neobičnog hoda u skokovima. Ru, stara četiri godine, sada će hodati nešto lakše jer je obavljena neverovatna hirurška intervencija.

Njena vlasnica, Loren Salmon je ovako opisala njihov dolazak u veterinarsku kliniku: „Niko nije verovao da postoji pas sa 6 nogu. Zato nas je kompletno osoblje klinike sačekalo na ulaznim vratima. Hirurg je rekao da nikada nije video ništa slično.“

pas Ru

„Pseći rasizam“: Ši cu i špic na listi agresivnih pasa!

Loren je negovateljica i odlučila je da će Ru postati terapeutski pas. Psi sa invaliditetom retko postaju terapeutski psi, ali ona je uporna u nameri da sa ovim labradorom obilazi domove za starije ljude koji nemaju porodicu i zajednički brinu i pružaju im neophodnu podršku. „Osobe sa posebnim potrebama će bolje reagovati na psa sa posebnim potrebama.“ – dodaje Loren.

Ru u kolicima

KAKVA ŽENA: Vozila je 1.440 kilometara samo da bi spasila psa kog NIKO NIJE HTEO!

Loren je Ru kupila od jednog odgajivača u Eseksu pošto je njen petnaestogodišnji sin video oglas na društvenim mrežama. Luka boluje od psorijaze, a Ru mu je veoma mnogo pomogla da smanji nivo stresa koji utiče na oboljenje. Često je vodi u šetnje u njenim invalidskim kolicima i redovno su atrakcija. Mnogi im prilaze i pozdravljaju Ru, ali ima i onih koji šokirani komentarišu u stilu: „Bože, šta je ovo!?!“. S obzirom da dodatni udovi ne izazivaju bol kod Ru, ona se često druži sa svojim drugarom, mešancem Džek Rasel terijera i čivave.

Ru posle operacije

Hirurška intervencija se sastoji u tome da će joj se odstraniti jedna noga. Potom će morati da prođe sveobuhvatan program rehabilitacije. Loren, posle toga namerava da sa Ro završi i obuku za terapeutskog psa. Čini se da se ovom čudesnom psu otvara sjajna i srećma budućnost. Zato i mi kažemo: Ru – srećno!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBOLESNO! TINEJDŽERKA NALIVALA PSA VOTKOM
Sledeći tekstZOOPLANET NIŠ: pomoć za 132 životinje! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime