Naslovna VESTI PSI OGLASILA SE POLICIJA: Hoće li pas Tito, koji je napao policajca, biti...

OGLASILA SE POLICIJA: Hoće li pas Tito, koji je napao policajca, biti oduzet vlasniku?!

0

Pas Tito – o njemu se i dalje naveliko priča! Velika se bura digla u javnosti nakon napada psa pasmine Dogo argentino na policajca u Samoboru. I dok traju međusobne optužbe, traže se krivci, proveravaju navodi da li je policijski službenik smeo da uđe u dvorište ili ne, portal zagreb.info upitao je MUP RH za detalje o navedenom slučaju, koje prenosimo u nastavku:

– 5. avgusta oko 11 sati policijski službenik Policijske uprave Samobor službeno je postupao na osnovu sudskog zahteva. Tokom postupanja, na policijskog je službenika u nezaključanom dvorištu nasrnuo i naneo mu nekoliko ugriznih rana pas pasmine Dogo argentino. Policijski službenik je iz krajnje nužde prema psu primenio službeni raspršivač s anadražujućim sadržajem koji ima na zaduženju, a nakon što tim sredstvom nije uspeo da se oslobodi ugriza, odnosno pas nije popuštao, primenio je i službenu palicu nakon čega je uspeo da se osloobodi psa. Policijskom službeniku pružena je neophodna zdravstvena pomoć gde je utvrđeno da je zadobio lake telesne povrede.

MOLILA JE LJUDE DA JOJ SPASU ŠTENCE! Izmučena ženka pitbula nije ODUSTALA od njih! (VIDEO)

Dalje navode za portal zagreb.info:

– U cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su uticale na navedeni događaj nastavljaju se provere, pri čemu će se u vezi psa i njegovog držanja inicirati i dalja postupanja svih drugih nadležnih institucija.

NAJSLAĐI PAR: Čivava u invalidskim kolicima i SVILENO pile su nerazdvojni (VIDEO)

Iz odgovora policije jasno je da se neće odustati od provere vlasnika Tita kao i toga na koji način se on drži u dvorištu,te da li predstavlja opasnost za ostale građane grada Samobora.

OGLASILA SE POLICIJA: Hoće li pas Tito, koji je napao policajca, biti oduzet vlasniku?!

Naime, s obzirom na to da se u izveštaju navodi kako dvorište nije bilo zaključano, otvoreno ostaje pitanje da li je pas mogao i može li, u bilo kojem trenu pobeći iz dvorišta, i šta bi bilo sa onima koji bi mu se našli na putu. Nije poznato kako se pas ponaša prema drugim ljudima, ili je agresivan samo u svom dvorištu.

U odgovoru policije nije navedeno kako smatraju da je policijski službenik kriv za napad psa, stoga će verojatno preispitati način na koji vlasnik drži ovu pasminu, a prema nekim saznanjima u slučaju da se utvrde nepravilnosti, postoji mogućnost da Tito bude oduzet vlasniku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: zagreb.info

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.