Naslovna VESTI PSI PAS BRANIO SVOJU TERITORIJU, POLICAJAC GA PRETUKAO! Teška trauma za psa Tita!

PAS BRANIO SVOJU TERITORIJU, POLICAJAC GA PRETUKAO! Teška trauma za psa Tita!

0

Pretučeni pas od strane policajca – još jedan naslov koji smo pre samo nekoliko dana videli, s tim da je u pitanju bila mačka. Šta se ovog puta desilo, pa je uniformisano lice nasrnulo na životinju?

– Prošlo je više od 20 dana kako je moj Tito, argentinski pas, pretučen i još je loše. Šepa, potišten je, a rana i krasta na glavi mu se stalno gnoje. Neće zaboraviti tu tešku traumu.

Upravo je ovim rečima za 24sata.hr svoju priču započeo  Deni Miksat-Horvat iz Samobora, koji se zbog poteza policajca koji je 5. avgusta došao da proveri njegovo prebivalište našao u problemu. Policajac je pozvonio na zvono montirano na ogradi, no kako oko podneva nikog nije bilo u kući, odlučio je da uđe u dvorište. Kako kaže Horvat, na ogradi je postavljen znak “Pazi! Oštar pas”, a vrata su bila zatvorena i nameštena da se sama automatski otvaraju.

KUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.

Tad je naletio Tito, jedan od dva porodična psa, i počeo je da brani svoju teritoriju. Ugrizao je policajca za desnu potkolenicu, a kad je pao, zgrabio ga je za levo stopalo. Kako bi se oslobodio, policajac ga je prskao suzavcem i potom izudarao pendrekom po telu. Pas je pobegao, a policajac je pomoć potražio kod doktora. Napad psa, potvrđeno je za 24 sata.hr, zabeležen je u PP-u Samobor. Doktor im je pregledao kolegu, koji je lakše povređen. Javili su se veterinarskoj inspekciji, koja je naredila proveru psa. Utvrdili su kako je pas uredno vakcinisan protiv besnila, da nije bio vezan i da je ograda uredno označena.

– Ne znam zašto je policajac ulazio na posed kad na to nije imao pravo. Mogao je doći ili rano ujutro ili popodne, kad nismo na poslu. Nije bilo ni automobila, a mogao je i pitati susede za nas. Kad sam video psa, bio sam u šoku. Zagrlio sam ga i zacrvenio mi se vrat. Tek sam tad shvatio da je poprskan suzavcem – priča Horvat.

FOTOGRAFIJA KOJA STEŽE SRCE: Sva ljubav i briga jedne majke prikazane su na njoj!

Veterinar je utvrdio da mu je povređena glava, povraća, ima proliv i potišten je.

– Angažovao sam advokada pa smo zajedno bili na razgovoru u PP-u Samobor. Nisam dobio nikakvu prijavu kad je policajac neovlašćeno ušao u moje dvorište. Zbog ovog su mi uzeli mnogo vremena, ali i novca za lečenje i štetu. Sudski ću tražiti naknadu samo za to – kaže Horvat.

U slučaj se uključio i Animalex, udruženje za pravnu zaštitu životinja, koje će protiv policajca podneti krivičnu prijavu za mučenje i narušavanje zdravlja životinje. Potvrdila je to i predsednica udruženja Iris Ban-Krošelj. Hoće li policajac biti sankcionisan, ostaje da vidimo.

Ovakav slučaj nije usamljen, te otuda i naše čuđenje postupkom ovog policajca, koji očigledno nije razmišljao o tome šta ako se pas uplaši i krene na njega… A jasno je na kapiji postavljeno da je u dvorištu pas. Ove posledice nepromišljenosti su bile loše po obe strane. A nas zanima vaše mišljenje o ovom nesrećnom slučaju? Kako biste vi postupili?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: 24sata.hr  Foto: privatna arhiva/24sata.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZNA SE KO JE KRIVOLOVIO i čiji su psi KOMADALI nesrećnog srndaća!
Sledeći tekstZASTRAŠUJUĆA SCENA NA ILIDŽI! Krvnički tuku psa nogama i lancem! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime