Naslovna VESTI PSI PAS TRAŽI NOVI DOM ZBOG POLICIJSKOG ČASA: Stariji bračni par ne može...

PAS TRAŽI NOVI DOM ZBOG POLICIJSKOG ČASA: Stariji bračni par ne može da izvodi svog psa – odlučio da ga pokloni

0
pas traži novi dom, petface

Oglas na stranici Udruženja za zaštitu životinja Borske šape, da se poklanja pas zbog nemogućnosti starog bračnog para da brine o njemu u vanrednim okolnostima, podstakla nas je da razmislimo koliko će takvih slučajeva još biti ako sve ovo potraje.

Vođeni objavom kontaktirali smo gospođicu Zdravković, čiji su oglas prenele “Borske šape” i pitali koji su konkretni problemi i poteškoće zbog kojih ovaj par ne može da zadrži svog psa.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Problem je potpuna izolacija i nemogućnost šetanja psa. Mi ga šetamo kad stignemo, ali imamo i mi psa i ostale obaveze koje ni sami ne stižemo zbog trenutne situacije. Pas je navikao da se šeta češće jer je i deka voleo preko dana dosta da izlazi. Naravno problem je što pas ne želi da obavlja fiziološke potrebe na terasi, navikao je napolju,  objašnjava nam Kaća Zdravković iz Bora.

Pitali smo i da li u Boru postoji opcija  kao  u Beogradu, gde stariji sugrađani mogu da kontaktiraju pripadnike policije i zamole za pomoć, sagovornica nam je odgovorila:

Iskreno, njih nismo ni pitali i ne verujem da bi to radili. Mi im pomažemo koliko možemo, ali nije to dovoljno. Smatram da je bolje da se pas udomi kod porodice koja trenutno ima bolje uslovo za to, dodaje ova brižna devojka.

Kaća nam je takođe rekla da zna da ima dosta starijih osoba sa ljubimcima, kojima jednako sve ovo teško pada, ali da još uvek ne zna kako se oni snalaze i da li će da se odluče da urade isto.

pas traži novi dom, petface

Da su se i stanovnici Bora takođe aktivirali i pokrenuli peticiju o vraćanju ograničenog vremena za šetnju pasa potvrđuje i apel naše sagovornice.

Htela bih da dodam da svi koji žele mogu da potpišu peticiju za šetanje pasa uveče tokom policijskog časa i tako nam svima pomognu.

A nama preostaje da se nadamo da će ovaj prelepi, mladi, žuti pas uskoro naći novu porodicu koja će moći da ga izvodi redovno u dozvoljeno vreme.

Pas je čuvan isključivo u stanu, pametan je i poručuju nam da sa njim nikada neće biti dosadno!

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMISLILI SU DA JE NEKO ZAPALIO: Ipak, iza njenih ožiljaka se krila druga priča!(VIDEO)
Sledeći tekstNIKO NIJE ZASLUŽIO OVO: Pas koji je živeo na deponiji (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime