Naslovna VESTI PSI PAS U MAZUTU – dokle više sa mučenjem životinja?!

PAS U MAZUTU – dokle više sa mučenjem životinja?!

0
pas u mazutu

U Ritskoj ulici u blizini stare deponije pre tri dana je pronađen pas prekriven mazutom. Pas je trenutno u Veterinarskoj ambulanti “Šapa VET 013” gde ga veterinari i aktivisti čiste od katrana i bore se za njegov život.

Prema rečima Borisa Okanovića, jednog od aktivista, pas je ili ubačen u vreo mazut ili je poliven njime. On ne veruje da je negde sam uskočio. Ima opekotine drugog i trećeg stepena i trenutno je u velikim mukama. Kaže nam i da je ležao tako neko vreme pre nego što je pronađen. A pronađen je zalepljen za zemlju i krpe kako kuka od bolova. Okanović ga je spakovao i počeo da traži ambulantu koja će ga primiti.

Pročitajte i ovo: TUŽNA I SAMA: Poslednju od sedmoro braće i sestara niko neće da uzme!

Ono što smo doživeli u veterinarskoj ambulanti kada smo otišli da vidimo psa ne bismo poželeli nikome. Pas stenje od bolova, a dobri ljudi ga čiste od mazuta. Pri čišćenju mu otpadaju delovi kože, Bolovi koje trpi su neverovatni.

Ako preživi biće mu potrebno bar tri meseca oporavka.

pas u mazutu

Zdravom razumu nije jasno kakav mozak je ovo mogao da smisli. Aktivista za prava životinja Željko Stojčić, kaže da se oni sa sličnim mučenjima životinja susreću svakog dana.

Nakon dva dana, Željko Stojčić je na svom Facebook profilu podelio snimak kako se veterinari i aktivisti i dalje bore za život nesrećnog psa, sa kojeg se i dalje skida mazut. Najveći problem su ogromna oštećenja kože tako da su mogućnosti da se pomoćć brže pruži skoro pa onemogućena.

Pročitajte i ovo: OTROVANI JER IH NIKO NIJE ŽELEO: Napušteni štenci pronađeni mrtvi u Valjevu

Ostaje nam da vas pozovemo da se obratite Željku Stojčiću ukoliko želite da uplatite pomoć za lečenje i pomoć nesrećnom psu.

Nadamo se da će pas preživeti. O ishodu ćemo vas obavestiti naknadno.

Izvor: https://013info.rs/

Petface zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDOKLE VIŠE!? Policija učinila sve što je mogla da spasi psa ostavljenog u vrelim kolima
Sledeći tekstKAMERA ZA NADZOR JOJ SPASILA ŽIVOT: Četiri dana bez hrane i vode – u pogrešnom stanu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime