Naslovna VESTI PSI POČELA SEZONA VATROMETA I PETARDI – Još jedan pas UGINUO OD STRAHA

POČELA SEZONA VATROMETA I PETARDI – Još jedan pas UGINUO OD STRAHA

0
pas umro od straha

Sedmogodišnji vipet Mika uginula je od posledica straha koji je doživela od vatrometa. Njoj je srce bukvalno prestalo da kuca od straha!

Voljena Mika koja je pomagala svom vlasniku da se izbori sa rakom, doživela je ogroman stres tokom vatrometa koji je organizovan u gradu East Kilbridge u Škotskoj. Sledećeg jutra, vlasnik je zatekao njeno beživotno telo. Kler Nikolson, prijateljica Mikine porodice kaže: „Buka je bila nesnosna! Mika je bila prestravljena i potpuno pomahnitala od straha.“

UŽAS – UMRLA OD STRAHA OD VATROMETA

Nažalost, ispostavilo se da je tokom vatrometa prijavljen veliki broj slučajeva ekstremnog straha kod mnogih životinja u ovom gradu. Psi, mačke, konji i ostale vrste ljubimaca su pokazale ogromnu uznemirenost i strah od buke i svetlosnih efekata koje proizvodi vatromet.

pas umro od straha

Kler je pozvala škotsku vladu da donese oštrije mere i pravila oko prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Zbog ograničenja u vezi pandemije COVID-19 ove godine su otkazane sve javne manifestacije koje uključuju upotrebu vatrometa. Međutim, to je dovelo do toga da su mnogobrojni stanovnici odluči da samostalno organizuju svoje lične vatromete. Tako se dogodilo, po rečima Kler Nikolson, da se u nekim ulicama ovog grada istovremeno održi pet i šest vatrometa.

SRCEPARAJUĆI SNIMAK PSA KOJI SE BOJI PATARDI: Keks vas moli da ne bacate petarde! (VIDEO)

Buka i svelosni bljeskovi ne smetaju samo životinjama. Oni predstavljaju izvor stresa i za bebe, malu decu, hronične bolesnike koji pate od epilepsije. Međutim, to kao da ništa ne znači ljubiteljima petardi i vatrometa. Pitanje je: dokle ćemo trpeti teror manjine? A primiču nam se praznici kada mnogi imaju potrebu da bace što veću i glasniju petardu ili ispale vatromet – neka nam je svima Bog u pomoći!

Izvor:  glasgowlive.co.uk   Foto: East Kilbride News

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČKE POMOGLE POLICIJI posle terorističkog napada
Sledeći tekstBOLESNO – Psu odsečene šape i razbijena glava!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime