Naslovna VESTI PSI SJAAAJNE VESTI: Pas vodič za slepe dobio diplomu fakulteta

SJAAAJNE VESTI: Pas vodič za slepe dobio diplomu fakulteta

0
pas vodič za slepe petface

Pas vodič za slepe: Zbog svoje divne prirode i inteligencije, psi neretko učestvuju u raznim programima podrške i lečenja pacijenata.Pored toga, ovi četvoronožni mališani veliku podršku pružaju i slepima i slabovidima, kojima nemerljivo olakšavaju svakodnevno funkcionisanje. Naša današnja priča govori u jednom takvom tandemu – slepom čoveku i njegovom psu vodiču, koji su svojom upornošću došli do diplome fakulteta.

Pročitajte još:

NOVOSTI: zooterapija ili kada nam životinje pomažu da ozdravimo

Junaci ove priče dolaze nam iz Španije. U pitanju su Arturo Diaz Benitez i njegova verna pratilja, kuja Adena. Ovaj dvojac je ove godine diplomirao u oblasti socijlanog rada na Univerzitetu Kadiz.

Naime, pored Artura i Adena je dobila počasnu diplomu na ovom Univerzitetu, budući da je prisustvovala svim predavanjima, prateći svog vlasnika. Ostali studenti zdušno su podržali ovu ideju, navodeći da ovaj pas vodič manje ni ne zaslužuje. Pored toga, drugari sa klase, za svoju koleginicu dodali su da je jedna od najmarljivijih i najposlušnijih studenata koje su oni videli.

Pročitajte još: 

NEOBIČAN UČENIK: Prase koje uči dresuru!

Svečani čin diplmiranja postao je i zvaničan, kada je fotografija ovog psa vodiča za slepe, odštampana zajedno sa fotografijama svih diplomaca.

pas vodič za slepe petface

Ali ovo nije kraj…Arturo sa svojim psom planira nova akademska dostignuća. Naime, oni su rešili da svoja znanja prošire i unaprede, tako što će od sledeće godine krenuti na predavanja iz oblasti Psihologije.

Srbija, nažalost ne može da se pohvali ovakvim vestima, pre svega zato što mi tek od nedavno imamo prvog zvaničnog psa vodiča za slepe. Glavni razlog tome je naravno finanasijske prirode, jer su za njihovu obuku i socijalizaciju potrebna novčana sredstva u iznosu od preko 20.000 eura.

Dok se situacija  kod nas ne promeni, uživaćemo u vestima ovog tipa koje nam dolaze iz inostranstva. A za kraj nam preostaje da ovom dvojcu poželimo sreću u novim naučnim avanturama.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.