Naslovna VESTI PSI DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto...

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

1
DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC petface

Da li ste se nekad zapitali zašto Vaši psi imaju naviku da vas prate gde god da krenete? Naravno, svi vlasnici misle da ih njihovi ljubimci obožavaju i da ne mogu ni sekundu da budu bez omiljenog čoveka.

Vlasnici uglavnom takvu vernost ohrabruju sve dok ne dođe do situacije da ih pas prati i u toalet. E, to je već problem. Jeste li se zapitali zašto to posebno vole? Evo nekoliko razloga zašto se to dešava.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

Oni smatraju da njihova privatnost ne postoji, a ako ne postoji njihova privatnost zašto bi onda postojala i vaša? Kada malo bolje razmislite ovo i jeste opravdano. Kada god obavljaju nuždu vi ste tu – oni ovim žele da vam uzvrate uslugu i da vam daju do znanja da su oni tu za vas kao i vi za njih.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC petface

Drugi razlog je radoznalost. U glavi pasa sigurno prolaze pitanja poput ,,Šta li oni to tamo kriju?”, ili ,,Zašto je meni ulaz tamo zabranjen?”. U njihovoj glavi WC je prostorija puna neverovatnih i zanimljivih tajni, samo im nije jasno otkad to vi i oni imate međusobne tajne?

Treći razlog je taj što vas smatraju vođom svog čopora. Životinje često mnoge stari obavljaju u grupi kako bi zaštitile sebe a i druge. Pogotovo žele zaštititi pripadnike svoje grupe kada obavljaju nuždu jer su tada, realno i najranjiviji. Dakle, psi možda smatraju da ste u opasnosti dok „bespomoćno“, spuštenih gaća sedite na wc šolji. Žele da vam se nađu u pomoći – za „ne daj Bože“.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC petface

Četvrti razlog: smatraju da ste vi deo njihove porodice. Prema rečima veterinara, stručnjaka za ponašanje pasa, to rade jer instinktivno osećaju da treba da prate vlasnika, odnosno da rade sve što radi cela porodica.

Na kraju, nedostajete im. Ukoliko ste celog dana bili zauzeti ili odsutni iz kuće pas oseća nedostatak pažnje i društva. Kada se vratite, ili napravite pauzu od aktivnosti koje vas okupiraju ljubimac će to pokušati da nadoknadi. Makar i tako što će zuriti u vas dok ste u wc-u!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC petface

Dakle, sve govori da ste veoma važni svom ljubimcu. Pošto je tako, nemojte se nervirati.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZBAČEN NA KIŠU DA UGINE: ovaj mališa osuđen na smrt jer je bio drugačiji!(VIDEO)
Sledeći tekstSTRAVIČNI ZLOČIN U FOJNICI: Zločinac iz Fojnice vatrenim oružjem presuđuje nedužnim životinjama! (VIDEO)

1 KOMENTAR

  1. Ovo sve važi i za mačke, ili barem za moju mačku.
    Jede ukoliko sam ja prisutan u kuhinji, dok se tuširam, ona je u kupatilu, spava sa mnom i onoliko koliko i ja, plus, sollo nakon spavanja sa mnom. Vrši nuždu često u isto vreme kad i ja i gde ja u stanu, tu i ona. U stopu. Dakle, ovaj tekst je primenjiv i na mačke.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime