Naslovna VESTI PSI VELIKI LAJK ZA KOMŠIJE: Ministar najavio novi Zakon: nema više UBIJANJA PASA...

VELIKI LAJK ZA KOMŠIJE: Ministar najavio novi Zakon: nema više UBIJANJA PASA U AZILIMA!

0
PASA petface

Ubijanje PASA u azilima za naše komšije će uskoro postati stvar RUŽNE PROŠLOSTI! Kako je naveo Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, u Hrvatskoj već postoji šest „no kill“ azila i novi Zakon bi trebao biti jasan – „sva skloništa će biti „no kill“ i točka.“

PASA petface

– Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić početkom godine podržao je stupanje na snagu zabrane uzgoja životinja za krzno uvažavajući stav većine hrvatskih građana. Tada je najavio donošenje novog Zakona o zaštiti životinja ”koji predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja”. Ponovo oduševljenje javnosti izazvala je njegova nova izjava: ”Ja sam protiv usmrćivanja životinja. U RH već imamo i šest no kill skloništa, i smatram da ubijanje ne bi trebao dopustiti ni novi zakon. No, pričekajmo njegovo donošenje”, rekli su nam iz Udruženja „Prijatelji životinja“.

Još jedan grad koji ZABRANJUJE VEZIVANJE PASA LANCIMA!

PASA petface

Naime, postojeći Zakon o zaštiti životinja dopušta ubijanje PASA u skloništima nakon 60 dana. Takva odredba suprotna je zaštiti životinja i uhodanoj praksi onih skloništa u Hrvatskoj koja ne usmrćuju životinje i čiji rad pokazuje brojne pozitivne rezultate. To nije u skladu ni s voljom građana koji već dugo čekaju prestanak ubijanja PASA. Ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje, već na kastraciju, zbrinjavanje i udomljavanje životinja te na edukaciju javnosti, što dovodi do dobrih rezultata u interesu životinja i ljudi.

ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

– Ljudi moji to znači da je ovo čovjek kojega smo godinama čekali, godinama u kojima je tisuće pasa bivalo ubijenima, a nas nitko nije želio niti saslušati! Stvari se mijenjaju, ali i zakoni, naveli su osječki zaštitari životinja.

PASA petface

Minisatr Tolušić je tako brzo postao miljenik javnosti, a kako navode „izgleda da je on jedan od retkih koji obećano sprovodi u dela, neko ko do svojih obećanja drži“.

Imamo li mi takvig ministra? Hmmmm,..

Do tada, možemo samo da čestitamo komšijama!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJoš jedan grad koji ZABRANJUJE VEZIVANJE PASA LANCIMA!
Sledeći tekst10 FOTOGRAFIJA očeva koji su bili PROTIV psa u kući. A onda se desilo OVO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime