Naslovna Slajder vesti PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE – Prijatelji životinja kažu: gladne su, smrzavaju se...

PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE – Prijatelji životinja kažu: gladne su, smrzavaju se u blatu i sopstvenom izmetu

0
PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE

Nedavni zemljotresi u Hrvatskoj su izazvali velika razaranja i žrtve. Napori da se svi ugroženi sklone na sigurno kao i u drugim slučajevima čini se da su nedovoljni. Prioritet, naravno imaju ljudi, ali koliko se pažnje posvećuje domaćim životinjama i ljubimcima koji takođe osećaju užasne posledice zemljotresa. Sudeći prema izveštajima udruženja „Prijatelji životinja“, kako prenosi portal 24sata.hr – nedovoljno.

Ovo udruženje ponovo apeluje se što pre organizuje izlazak veterinara na teren, da obiđu kuće i imanja i da se pobrinu o ostavljenim životinjama dok se ne steknu uslovi da se vlasnici vrate.

PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE

DA LI ĆE SE MEDI SUDBINA NAJZAD NASMEŠITI? – Ostao je bez doma, prijatelja, ljubavi…

Prema navodima portala 24sata.hr psi su gotovo svi vezani lancima za kuće, na hladnoći, u snegu, kiši, blatu… Najčešće nemaju kućice ili su im one stare i gotovo porušene. Ništa bolje stanje nije ni sa drugim domaćima životinjama: „Krave, svinje i ostale životinje čekaju pomoć zatvorene u polurazrušenim štalama i štagljevima, s blatom i vodom do koljena, u vlastitom izmetu, a mlade i bolesne životinje umiru od hladnoće. Prepuštene su i novim potresima koji mogu do kraja razrušiti štale u kojima se nalaze. Situacija je strašna za sve” – navode iz udruženja “Prijatelji životinja”, opisujući stanje na pogođenim područjima.

PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE

Iz udruženja kritikuju nadležne instituceije za koje kažu da kasne sa reakcijom I da situaciju Koliko – toliko spašavaju  udruženja, i veliki broj pojedinaca. Oni su odmah nesebično pohrlili na razrušena područja  kako bi nahranili gladne i napuštene životinje.

PAS LILI DOBILA NOVU ŠANSU – Diana i divni ljudi je nisu ostavili kraj puta

Udruženje je uputilo dopis Državnom inspektoratu sa zahtevom da se odmah organizuje obilazak veterinarske inspekcije po kućama kako bi se proverilo držanje pasa, mačaka i ostalih životinja. Pisali su i Ministarstvu poljoprivrede pozvavši ih da obezbede konkretnu financijsku i logističku pomoć Ministarstva za kastraciju pasa i mačaka kao i privremeno zbrinjavanje životinja dok njihovi vlasnici ne ostvare uslove da se ponovno mogu brinuti o njima.

PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE

“Mnogo je životinja ostavljeno bez hrane i vode na lancima, a da za njih nije zatražena pomoć, nego ih volonteri i udruženja slučajno nalaze dok obilaze stradala područja zbog isporuka donacija. Smatramo da je veterinarska inspekcija već trebala obići sva domaćinstva na područjima pogođenima potresom i organizirati veterinarsku i svaku drugu pomoć za životinje, trudne kujice i ostavljene mačiće i štence, gladne i žedne životinje na lancima, prepuštene patnji i sporom umiranju” – kažu u Prijateljima životinja.

Izvor: 24sata.hr       Foto: Prijatelji životinja

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDELA JE KUTIJU NA ULICI – Kada je pogledala sadržaj – šokirala se
Sledeći tekstJOŠ JEDNA POTRESNA SUDBINA IZ PETRINJE – Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime