Naslovna VESTI Umetnica Olivija, moćnim slikama prikazala patnje životinja o kojima se često ćuti!

Umetnica Olivija, moćnim slikama prikazala patnje životinja o kojima se često ćuti!

0
Patnje životinja petface

Patnje životinja koje služe ljudima – u cirkusima, na farmama, u klanicama – nemoguće je objasniti i osetiti. Možemo samo pokušati da ih stanemo na put, uvodeći i poštujući Zakone o dobrobiti životinja. Međutim, praksa širom sveta je mnogo drugačija, pa statistika kaže da samo u Evropi preko 35.000 životinja godišnje strada u mukama u besmislenim eksperimentima.

Preko 50 miliona životinja godišnje se ubije na najsvirepije načine zbog krzna. Milioni životinja širom sveta pate i umiru u transportima, klanicama, cirkusima, raznim fijestama, trkama, zoo vrtovima, borbama..

PATE I UMIRU ZAROBLJENE NA 37 °C: Potresne fotografije svedoče šta prolaze životinje zbog mesa!

I baš zato, za umetnicu Oliviju Kozlovsku, oktobar 2018. godine bio je poseban mesec. Baš tada je odlučila da objavi niz ilustracija i fotografija, koje govore o patnji koju životinje svakodnevno doživljavaju!

Patnje životinja petface

– Odlučila sam da napravim konzistentnu temu i izradim fotografije koje će ilustrovati patnje životinja o kojima se često ćuti. Uspela sam da završim sve za 31 dan, sa ciljem da ljudi postanu svesniji patnje životinja. Neke interpretacije su simbolične i možda pomalo prenaglašene, ali morala sam nekako sve da ih obradim. Neke od fotografija imaju i dodatni opis, koji jasnije prenosi poruku, izjavila je ova sjajna poljska umetnica.

BRIŽIT BARDO: “Postavite kamere u klanicama, pa da vidimo koliko životinje pate”!

Pogledajte samo neke od radova, koje smo izdvojili, a sve radove možete pogledati na njenom Instagram profilu.

(klikni na sliku da otvoriš galeriju)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.