Naslovna VESTI PSI NOVI PAZAR rešava problem napuštenih pasa i mačaka uvođenjem EUTANAZIJE!

NOVI PAZAR rešava problem napuštenih pasa i mačaka uvođenjem EUTANAZIJE!

0
pazar petface
Foto: Ilustracija

Skupština Novog Pazara usvojila je program kontrole i smanjenja broja pasa i mačaka na teritoriji tog grada, kojim je predviđeno nekoliko mera za smanjenje broja ovih napuštenih životinja, među kojima je i EUTANAZIJA.

Prema podacima iz tog dokumenta, u koji je uvid ima radio Sto plus, procenjuje se da trenutno u Novom Pazaru ima oko 1.500 napuštenih pasa, kao i da se taj broj vremenom povećavao. Tako se dešavao i veći broj napada na ljude.

Pročitajte još: NIŠ: „Neodgovorni vlasnici godišnje izbace oko 1.000 životinja! HOĆEMO KAZNE“!

pazar-petface
Foto: Ilustracija

Programom su predviđene dve faze programa. U prvoj, psi i mačke poznatih vlasnika biće čipovani i registrovani, biće im kontrolisano zdravstveno stanje, a vlasnicima će biti sugerisano da ih sterilišu i kastriraju.

Pročitajte još: KRALJEVO: „Danas je MOJ GRAD izglasao da se PSI u Prihvatilištima ubijaju“!

U ovoj fazi će, takođe, isttovremeno biti obavljeno masovno hvatanje napuštenih pasa i mačaka, njihovo obeležavanje, sterilizacija i odvajanje zdravih i dobroćudnih od agresivnih jedinki. Zdrave jedinke će biti date na usvajanje, dok će agresivne životinje biti USPAVANE, prema Zakonu o dobrobiti životinja.

pazar petface
Foto: Ilustracija

U drugoj fazi je predviđeno organizovanje Zoohigijenske službe koja će se brinuti o populaciji pasa i mačaka lutalica, sa težnjom umanjenja njihovog broja na prihvatljiv nivo. Dokumentom je, takođe, zabranjeno šetanje pasa bez povoca i zaštitne korpe, puštanje iz dvorišta, unošenje životinja u javne prostore ili javni prevoz, kao šetanje i puštanje pasa i drugih životinja u parku.

Šetanje pasa i mačaka u Novom Pazaru dozvoljeno je samo na Rekreacionom centru, izletištima u borovoj šumi u naseljima Hotkovo i Bukreš, kao i na uređenim šetalištima duž rečnih tokova.

Izvor: rs.n1info.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Điji je HITNO POTREBNA KRV, operacija je zakazana u 14h!
Sledeći tekstZAJEČAR: Ovo je priča o Loliti i Manji, priča o sestrinskoj ljubavi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime