Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET PAŽNJA: Krpelj je “online”!

PAŽNJA: Krpelj je “online”!

1
pas i krpelj petface

Prva pomisao na njega i već vas je jeza, ledi vam se krv u žilama, jer znate da borba protiv njega ponekada čini se traje večno! Krpelj je ektoparazit čije je omiljeno stanište toplokrvna životinja. Njegova poslastica je krv životinje, koja ga hrani i pomaže mu da se razvija i razmnožava. Svojim prisustvom oni iritiraju životinju na kojoj žive i teraju je da se intenzivno češe. Na taj način može doći do alergijskih reakcija, a u najgorem slučaju krpeljske paralize i anemije. Osim što oboljenja izazivaju, krpelji ih i prenose, jer u paketu sa njima dolaze i različite bakterije i virusna oboljenja.
Ovi dosadni, ali pre svega opasni paraziti, intenzivno se pojavljuju u proleće i leto, pa tada budite posebno obazrivi i nakon šetnje sa ljubimcem, obavezno ga dobro pregledajte! Ipak u poslednjih nekoliko godina, utvrđeno je da su krpelji aktivni tokom cele godine na našem području. Naime, dovoljan je jedan dan da temperatura vazduha bude iznad 10 stepeni i da krpelji postanu ponovo aktivni, i naravno da krenu u potragu za hranom!
Ako primetite ovog nezvanog gosta, ljubimca odvedite veterinaru i nemojte pokušavati da ga sami izvadite. Vlasnici često greše pokušavajući da krpelja omame uljem, benzinom ili alkoholom, što problem može učiniti još većim. Na taj način možete uzrokovati infekciju ubodenog mesta na koži. Nemojte se igrati sa ovako ozbiljnim protivnikom!

biospotix ogrlice
I na kraju, uvek je bolje sprečiti nego lečiti! Onemogućite navalu krpelja na vašeg mezimca tako što ćete mu pokloniti Biospotix preparate protiv ektoparazita! Zavisno od toga šta više prija vašoj životinjici, možete je počastiti Biospotix spot on ampule, ogrlicu ili sprej! Ovi preparati ne ubijaju, već deluju preventivno, odnosno odbijaju ektoparazite, omogućavajući ljubimcu potpunu zaštitu!

Prethodni tekstSVE ZA LJUBAV: Pas svakodnevno čeka dečaka iz škole i nosi mu ranac! (VIDEO)
Sledeći tekst„MUST HAVE“: Nabavite svojoj ljubimici PARFEM ZA MAČKE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime