Naslovna VESTI PSI PEKARA U RUSKOM KRSTURU: “Ko hrani mačke i pse u blizini pekare...

PEKARA U RUSKOM KRSTURU: “Ko hrani mačke i pse u blizini pekare – prijava komunalnoj”!

2
pekare petface

Iako broj napuštenih životinja raste iz dana u dan, iako se oni nesrećni boje i ljduskog pogleda, kamoli dodira, iako se sami snalaze na sve načine da se prehrane, iako redovno apelujemo da im pomognete na bilo koji način – neki jednostavno za ove činjenice ne mare. Takvi su i rukovodioci jedne pekare u Ruskom Krsturu, koji su postavili jasno obaveštenje – AKO NAHRANITE MACU ILI KUCU U BLIZINI PEKARE – PRIJAVIĆE VAS KOMUNALNOJ INSPEKCIJI!

SKANDALOZNA ODLUKA: U ovom gradu ne smete ostaviti SVEŽU VODU u posudici za napuštene!

Sliku nam je poslala jedna meštanka, koja je i sama veliki ljubitelj životinja, koja ih redovno hrani, zbrinjava i udomljava. Zato je kaže bila i šokirana i ljuta, ali i razočarana kada je ugledala ovu poruku u pekari u kojoj redovno kupuje proizvode.

pekare petface

-Ja sam veliki ljubitelj životinja. Hranim ih na ulici, spašavam, zbrinjavam, udomljavam koliko god mogu. Baš u ovoj pekari uvek kupim za njih ponešto, makar samo kifle, i mislim nek je jedan obrok dnevno, preživeće dan, kaže za naš portal žena koja je iz ličnih razloga želela da osatne anonimna. (ime i prezime poznato redakciji)

„DECI ULAZ ZABRANJEN, PSI SU DOBRODOŠLI“: Vlasnik kafića strogom odredbom uzburkao javnost!

Kako nam je objasnila, naravno, odmah je tražila objašnjenje ove poruke od zaposlenih u pekari, a onda je usledio još skandalozniji odgovor:

-Oni meni kao obrazloženje kažu da se deca plaše. Kažu, bune se roditelji, jer psi idu za decom. Pa ok, kažem i pitam da li je ikada ijedan pas napao neko dete? Idu za njima, jer očekuju bar delić sendviča ili perece, ništa drugo, kaže ona i dodaje da i sama ima decu i da ih od malena uči pravilnom i odgovornom ponašanju prema SVAKOM ŽIVOM BIĆU, tako i prema psima.

-Ne govorim kao neko ko nema decu, već kao majka sada već odrasle dece. Odrasli su u delu sela gde je uvek bilo pasa lutalica. Nikada nismo imali problema ni sa jednom životinjom, nego sa “čovekom”. Pitam se samo ko je taj ko može napisati da se NE HRANI živo biće, kakav je to čovek, rekla nam je za kraj!

Nemamo komentar, osim što bismo vas pitali – da li smatrate da je ovo pogrešna odluka vlasnika pekare?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

  1. NIKO I NIKAD NE SME BITI KAZNJEN ZA HRANJENJE, To nije zabranjeno ni jednim zakonom sem odlukama pojedinih primitivnih lokalnih samouprava.
    da bi delo bilo peotivpravno mora biti zabranjeno zakonom.
    samo ne ostavljajte ambalazu i papirw, to je komunalni nered.
    ako vam stigne prijava javite se udruzenjina, javite ae meni, Solidarno za zivotinje i prirodu, pisacemo zalbe

  2. Ja bih napisala ne kupujte ovde,juce sam u bureklu nasla bubu,zatvorila bih im pekaru,ako ne od strane komunalne,onda bi im bar opao posao..

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.