Naslovna Uncategorized PET TIPOVA VLASNIKA MAČAKA: Koji ste od njih?

PET TIPOVA VLASNIKA MAČAKA: Koji ste od njih?

0
pet tipova vlasnika. petface
foto: ilustracija

Britanski istraživači izdvojili su pet tipova vlasnika mačaka. Koji ste od njih? Oni su podeljeni na osnovu toga kakav stav imaju prema lutanju i lovu svojih mezimaca.

Anketiranjem vlasnika mačaka u Velikoj Britaniji, istraživači su ustanovili da se oni kreću od “savesnih čuvara”, preko onih koji osećaju određenu odgovornost, do “branilaca slobode” koji se protive ograničenjima za mačke.

DA NE POVERUJEŠ! Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se predsednik države (VIDEO)

Bivša učenica OTKRIVA: Džozef PILATES je ideju za vežbe UKRAO do MAČAKA

Studiom je obuhvaćeno 56 vlasnika mačaka, od kojih su neki iz urbanih, a neki iz ruralnih delova Velike Britanije. Ono što je većini ovih vlasnika bilo zajedničko je da su se protivili držanju svojih mezimaca u zatvorenom i sprečavanju lova.

Zabrinuti zaštitnici usredsređeni su na bezbednost mačaka, tolerantni čuvari nisu odušvljeni lovom svojih ljubimaca, ali su to uglavnom prihvatili i potpuno otvoreni vlasnici nemaju nikakvih problema sa lutanjem i lovom svojih maca.

5 tipova vlasnika, petface
foto: ilustracija

Pored ova tri tipa tu su još dva koja delimično prihvataju ili lov ili slobodu svojih krznenih prijatelja, pa se mogu smestiti u kategorije između zabrinutih zaštitnika i tolerantnih čuvara ili između potpuno otvorenih vlasnika i tolerantnih čuvara.

Ovo istraživanje vršeno je i kako bi se našao kompromis između mačje slobode, ali i zaštite ptica i drugih životinja u prirodi koje oni love. 

Oni ovakva istraživanja smatraju početkom dalje strategije očuvanja pojedinih vrsta koje se mogu naći na meti mačaka, pa se traži najbolje rešenje za sve.

izvor: indipendent.co.uk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.