Naslovna VESTI Pikls je TERAPIG – Ovo prase ima SUPERMOĆ da usrećuje ljude

Pikls je TERAPIG – Ovo prase ima SUPERMOĆ da usrećuje ljude

0
Terapeutsko prase

Prase po imenu Pikls je verovatno najslađe terapijsko prase koje je ikada živelo. Gde god se pojavi topi srca i uveseljava umove svakome ko ga vidi. Njegova vlasnica kaže:”Pikls je TERAPIG”.

Terapeutsko prase

„Kada imate prase za kućnog ljubimca, to je kao da imate dete koje nikada ne odraste“ kaže Medi Džonson, Piklsova vlasnica. Poznato je da svinje imaju inteligenciju trogodišnjeg deteta pa je onda razumljiva ova tvrdnje. Pikls je spašen sa jedne poplavljene farme kada bio beba. Zarazni šarm i predobra priroda naveli su Medi da ovog naizgled običnog praseta stvori terapeutsku životinju. Od tada on svakodnevno posećuje škole i domove za stare. U njima širi neopisiv optimizam i radost i daje podršku svima kojima je ona neophodna.

Pročitajte i ovo: MUKA OD PRVOG DANA ŽIVOTA – Bačen ali uporan da preživi!

„Njemu je tako lako da svakome ulepša dan“, kaže Džonson. Nije ni čudno. Pikls zna mnoge trikove, vozi dasku za surfovanje, svira minijaturni klavir… Pored toga Piksl živi sa mnogo drugih životinja koje je spasla njegova vlasnica. Najviše se druži sa nekoliko koza, jednim francuskim buldogom ali i jednom velikom odraslom svinjom po imenu Tikls.

Terapeutsko prase

Medi Džonson opisuje kako je Tikls zapravo spasao život malenom Piklsu. Nedugo pošto je udomila Piklsa, on se otrovao otrovom protiv pacova. Veterinari su rekli da neće preživeti duže od 6 sati. Medi nije odustala i potražila je donore koji bi dali krv za malenog Piklsa.

Pročitajte i ovo: ODANOST I POSVEĆENOST za DIVLJENJE! Posle dve godine, uspela da udomi psa.

Terapeutsko prase

Tako je došla do Tiklsa. Dok je sedela pored njih dvoje tokom transfuzije, shvatila je da je jedini način da se zahvali ovoj svinji da je udomi i tako je spase sudbine u klanici. Tako je i bilo.

Medi Džonson je samo ove godine spasla i rehabilitovala preko 70 najrazličitijih životinja.

Izvor:  dailypaws.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMUKA OD PRVOG DANA ŽIVOTA – Bačen ali uporan da preživi!
Sledeći tekstŽELEO JE SAMO NJU – Čekao je šest meseci i najzad dobio dom koji je želeo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime