Naslovna VESTI PITALI SMO ZOO VRT: „Optužbe su neosnovane, pingvinarijum će biti jedan od...

PITALI SMO ZOO VRT: „Optužbe su neosnovane, pingvinarijum će biti jedan od najboljih u Evropi“!

0
pingvinarijum petface

Pingvinarijum, kako je početkom jula najavio i gradonačelnik Beograd Siniša Mali, biće gotov na jesen a ova investicija koštaće Grad 250 hijada eura!

Ovo je razljutilo ljubitelje životinja, jer kako kažu, „u Zoološkom vrtu grada Beograda ne postoje uslovi za dovođenje i držanje novih životinja“. S tim u vezi organizovan je i protest 6. avgusta, a cilj je kako kažu organizatori protesta „da zajedno smisle što konkretnije predloge koje će izneti upravi zoo vrta“.

Pročitajte još:
POTPIŠI, PODELI: Spasimo nilske konje iz beogradskog zoo vrta – DOK NE BUDE KASNO!

Pozvali smo i Zoo vrt, a oni su nam sasvim ljubazno i detaljno objasnili da su ovakve optužbe protiv njih potpuno neosnovane.

pingvinarijum petface
Pingvinarijum u Londonu

– Objekat za pingvine koji se sprema u Beo Zoo vrtu će biti jedan od najboljih objekata te vrste u Evropi. Od samog starta smo želeli da sve bude prema propisima i uslovima za držanje pingvina, pa smo samim tim od starta izrade projekta konsultovali neke od vodećih Evropskih zoo vrtova kao i EAZA-u baš iz razloga da bi pingvini imali što optimalnije uslove. Od svih smo dobili samo pohvale za projekat, izneli su u saopštenju za Petface.

Kako su nam objasnili, pingvine bi bilo nemoguće dobiti ukoliko pingvinarijum, tačnije prostor za njih nije adekvatan, i dodali da će beogradski biti i veći nego što je propisano!

pingvinarijum petface
Pingvinarijum u Dalasu

– Objekat će imati ukupno 3 bazena, dva spoljna i jedan unutrašnji, sa savremenim filterima za prečišćavanje vode. Takođe, imaćemo i veštačke stene i male pećine koje su neophodne da bi životinje polagale jaja.  Voda će biti blago slana, jer je to optimalno za njih. Beo Zoo vrt veoma vodi računa da svaki novi objekat ispunjava sve propisane uslove, pre svega zbog dobrobiti naših stanovnika, rekli su iz Vrta Dobre Nade.

Pročitajte još:
ODGOVOR ZOO VRTA: „Optužba je potpuna neistina. Voda se menja svakog dana“!

Iskoristili smo priliku da ih pitamo i u vezi sa slučajem „medved“, koji je ovih dana uzburkao javnost! Da podsetimo, jedna žena koja se našla u zoo vrtu, bila je zgrožena okolnostima u kojima medved živi, sve to usnimila i postavila na You Tube. Od tada, ljubitelji životinja ne miruju. Na internetu se pojavila i peticija “Hitno rešavanje problema u vezi sa životinjama u Beogradskom zoološkom vrtu”, a snimak je nekoliko hiljada puta šerovan!

S tim u vezi, iz beo zoo vrta dali su nam dali i zvanično saopštenje veterinara, Jožefa Ezveđa:

pingvinarijum petface
Cezar

– Morate znati da je naš beli medved Cezar, u poodmaklim godinama. On ima 28 godina, a njihov životni vek u zatočeništvu je od 30 do 32 godine. Svi medvedi  u zoo vrtovima u drugoj polovini života pate od osteopatije, pa i naš medved takođe. Simptomi se povremeno javljaju. Ako se uzme u obzir starost našeg medveda, ova slika što ste videli  je normalna. Medved je pod terapijom, ali pošto je osteoartroza hroničan proces nemoguće je u potpunosti sanirati ovu kliničku sliku. Stručne konsultacije u vezi patologije divljih životinja obavljamo sa kolegama iz Beča i Budimpešte.

Što se higijene i nege tiče voda u bazenu svakodnevno se menja,  životinja se takođe osvežava, a ishrana je bogata i raznosvrsna, objasnio je Ezveđa.

Pogledajte i snimak koji je postao viralan za samo nekoliko dana!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko poštujete OVA pravila, VI ste odgovorni vlasnik ljubimca!
Sledeći tekstOvako bi to izgledalo kada bi PAS ostavio VLASNIKA zauvek!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime