Naslovna VESTI PSI NIKOLINA PIŠEK mesec dana u potrazi za Kontom – jednim od pasa...

NIKOLINA PIŠEK mesec dana u potrazi za Kontom – jednim od pasa koje je spasila sa ulice!

0
Pišek petface

– On je spektakularan, prelep, impozantne građe, neobične dlake. Sigurno ga je neko video, ovako nam je Nikolina Pišek ukratko objasnila Konta, psa kojem je njena prijateljica doslovno spasial život!

Naime, Nikolina je već svima dobro poznata po ljubavi prema životinjama, po postupcima prema nesrećnim odbačenim kucama i macama, po udomljavanju,.. U svom humanom radu, upoznala je Vesnu koja je samoinicijativno brinula o nekoliko pasa sa ulice. Nažalost, prošle godine njena prijateljica je preminula. Jedan od pasa o kojima j ebirnula bio je Kont.

Nikolina Pišek brine o preko 25 pasa i apeluje: „Udomite nekog. Vaš najbolji prijatelj je samo poruku daleko od vas“!

– Spasila ga je sa ulice u Zemunu, 2014. godine .Bio je u užasnom stanju. Doslovno mu je spasila život. Odvele smo ga kod veterinara, imao je svega trećinu svoje normalne težine. Posle duge borbe svih nas, Kont se oporavio. On je mešanac rase kane korso i staforda, rekla nam je Nikolina.

Pišek petface
Kont, kada ga je Vesna pronašla!

Kont je nakon ovog teškog života, počeo da se raduje svakom novom danu. Okružen ljubavlju i pažnjom, rastao je svakog dana u predivnog psa. Živeli su u Bariču a Vesna i Nikolina su se o njemu, i ostalim psima, brinule sa najvećom mogućom pažnjom.

Nikolina Pišek se tužnom porukom setila ubijenog ljubimca!

– Tog dana, bilo je Badnje veče, pucalo je na sve strane. Kont se očito uplašio i preskočio ogradu, koja je previsoka. I dalje ne znamo kako je uspeo, ali možete zamisliti koliko je bio uplašen kada je i to uspeo. Od tada mu se gubi svaki trag. Prosto nam je neverovatno da niko o njemu ništa ne zna. Dobijali smo razne dojave, lai to nije bio ON, kaže nam Nikolina!

Kont je čipovan, ali broj čipa i ostalu dokumentaciju o njemu nisu pronašli nakon Vensine smrti. Imaju ju je, samo je trebaju pronaći. U svakom slučaju, Kont je uredno vakcinisan i čipovan i ima oko dve godine!

Pišek petface

– Voleli bismo da znamo bilo šta o njemu. Ako ga je neko udomio, samo neka nam javi. Ako neko zna da li je živ uopšte, takođe neka mi javi. Danas smo dobili dojavu da je sličan pasviđen kod Merkura, na Karaburmi, tako da ćemo ubrzo i to proveriti. Hvala svima, rekla nam je za kraj razgovora Nikolina i dodala:

NIKOLINA PIŠEK: Tri godine kako su joj komšije ubile psa – borba za pravdu ne prestaje!

Moram ga pronaći, jer to dugujem Vesni!

PA HAJDE DA JOJ POMOGNEMO, PAS JE, kao što vidite, VRLO SPECIFIČNOG, ŠARENOG KRZNA.

PODELITE SVIMA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAMPANJA: Ako vašem psu treba bubreg, uzmite ga od napuštenog psa, ali ga morate UDOMITI!
Sledeći tekstLOZNICA: Kuju Rosu su uhvatili šinteri, ali ona je pobegla i VRATILA SE KUĆI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime