Naslovna VESTI PSI PISMO DEVOJČICE IZ KRALJEVA: „Jesam mala, ali moja ljubav prema životinjama nije...

PISMO DEVOJČICE IZ KRALJEVA: „Jesam mala, ali moja ljubav prema životinjama nije lažna“!

1
devojcica i pas petface

U redakciju Petface-a jutros je stiglo pismo koje nas je ostavilo bez reči. Tačnije, pismo koje nam je Danijela iz kraljevačkog Udruženja „Spaske“ prosledila, a koje nam je vratilo veru u iskrene i neiskvarene dečije ljubavi.
„Ovo je pismo devojčice koja je volela i cuvala Belog.. Psa kojem je neko odlučio da okonča život… Neko kome ni ovo pismo (ako ga ikada pročita) neće značiti ama baš ništa. Nama znači mnogo“, rekla nam je Danijela!

devojcica i pas petface
Otrovan pas, Beli

Pismo prenosimo u celosti:
„Dobro veče .Vi sigurno mislite da sam ja mala, pa i jesam, ali moja ljubav prema životinjama nije lažna. Pogotovo prema psima. Čim sam videla za Belog, mama nije mogla da me smiri koliko sam plakala. To kuče sam ja hranila, mazila i pružala mu ljubav barem koliko sam mogla. Danas sam baš na odeljenskoj, kod razrednog, pričala za dečake koji teraju kučiće iz školskog dvorišta u školi „Jovo Kursula“. Svesna sam toga da neki ljudi prosto ne vole kučiće, ali to nije razlog da ih maltretiraju i ubijaju. Inače ja u malom stanu imam već jednog labradora po imenu Modi. Jednom kučetu iza moje zgrade, za vreme oluje i velikih kiša, nisu davali ni da prenoći u ulazu. Naravno meni ga je mnogo bilo žao i ja sam ga primila u stan. Iako je to lutalica meni nije bitno. Bitno mi je samo da je jedan život spašen. Nema ni jednog dana, niti noći da ja ne plačem za kucama. Moja ljubav prema kucama, ali i ostalim životinjama, a najviše prema kucama – je ogromna. Onaj ko je ubio Belog i još jedno kuče neće proći nekažnjeno. Pošto ja živim u Dositejevoj blizu škole „Jovo Kursula“ uvek imam telefon pri ruci, pa ako vidim nekoga kako gađa ili šutira pse ja ću da ga slikam i snimim. Onda ću vam poslati, a vi posle uradite šta treba. Ja kada porastem, volela bih da radim sa vama u Društvu za zaštitu životinja Spaske u Kraljevu. Studiraću veterinu. Molim vas, nemojte ovo shvatiti kao šalu zato što sam ja devojčica koja mnogo voli životinje i koja bi volela da vam pomogne da zaštitimo kuce. Ja mnogo volim kuce i životinje i ne mogu da tolerišem kako ih neko bije. Učinila bih sve samo da kuce više ne trpe nasilje koje čovek sprovodi nad nedužnim životinjama“.
Ne bismo, AMA BAŠ NIŠTA dodali!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst13 razloga zbog kojih vas štenci dovode do ludila!
Sledeći tekstFOTOGRAFIJA KOJA JE RASPLAKALA SVET: Pas moli vlasnika da ga ne ostavlja!

1 KOMENTAR

  1. Draga moja devojcice.Tvoji snovi su nekada bili i moji koji su se posle posle mnogo godina i ispunili.Sada zivim sa dva divna psa King (bigl) i Beki(nemacki ovcar).Ljubav koju mi oni poklanjaju je bezgranicna .Njihova sreca je bezgranicna u tome sto zive u jednoj civilizovanoj zemlji medju civilizovanim ljudima sto na zalost nije slucaj i sa Srbijom.Ja ti iskreno zelim da se i tvoji snovi ispune.Puno iskrenih pozdrava od Dejana a naravno i od Kinga(koji je svoje ime dobio po KRALJEVU koje nosim u srcu) i naravno Beki.Veliki pozdrav i Kraljevcanima dobrog srca iz prelepe Toskane.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime