Naslovna VESTI PSI PLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!

PLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!

0
Odrekla se psa da bi mu spasla život

Da li zdravlje i život imaju cenu? U današnjem svetu, očigledno da više ništa nije sveto. Za ljude, za decu pogotovu neki lekovi i procedure dostižu astronomske cene, često su nedostupni najvećem broju pacijenata. Nažalost, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, neretko se nađu u situaciji da ne mogu da priušte kvalitetno lečenje i negu svojim ljubimcima. Ova priča o nemačkom ovčaru Džeksu je potresno svedočanstvo o nemoći vlasnika i nepostojanju spremnosti pojedinih veterinara da pokažu humanost zbog koje su se opredelili za svoj poziv.

Odrekla se psa da bi mu spasla život

REJČELINA PRIČA

Rejčel Mulen je svog ljubimca, štene nemačkog ovčara Džeksa dovela u veterinarsku kliniku pošto je primetila da mu se stanje naglo pogoršalo. Veterinari su obavili preglede i ustanovili da mu se u stomaku nalazi komad drvenog štapića za roštilj. Preporučili su hitnu hiruršku intervenciju i rekli joj da će troškovi biti 10.000 dolara. Veterinari su zahtevali da polovinu troškova plati unapred, a drugu polovinu posle izvršene intervencije.

Pročitajte i ovo: SLON SIROČE nije imao prijatelja dok se nije pojavila Bela koja joj se POPELA NA GLAVU!

Rejčel nije imala toliko novca. Veterinari su joj tada predložili da psa „preda“ nekome ko ima novca da plati troškove. Nesrećna žena nije dugo razmišljala. Suočena sa kratkim vremenom koje joj je preostalo da prikupi novac i smrtnoj opasnosti u kojoj se nalazio Džeks ona se elektronskim putem odrekla psa. „Poslednje što sam uradila bilo je da ga zagrlim i kažem da ostane živ“ izjavila je Rejčel. Na kraju je platila 2.600 dolara za dijagnostičke procedure.

Odrekla se psa da bi mu spasla život

Rejčel je preko GoFundMe aplikacije pokrenula akciju prikupljanja novca kako bi platila troškove operacije i vratila svog psa. Prema njenim rečima, mnogo prijatelja, članova porodice i drugih ljudi se odazvalo i ona je prikupila novac. Kada je ponudila novac klinici dočekalo ju je šokantno obaveštenje. Džoks više nije bio u klinici. Prema rečima Rejčel, prošlo je samo nekoliko sati od trenutka kada je ona predala psa.

Pročitajte i ovo: ETO, ŽIVA JE! – Najlepša vest dana!

Kada je objavljena ova priča, niko nije pomislio da će izazvati tako burne reakcije. Čitaoci su bili zgroženi i veoma besni. Veterinarska klinika je obasuta brojnim pretnjama. Telefonske linije su bile blokirane tako da klinika nije mogla da radi. Stigao je čak i veliki broj pretnji smrću kako zaposlenima tako i članovima njihovih porodica. Bilo je i mnogo pretnji u kojima se poziva na spaljivanje klinike. Policija je morala da organizuje danonoćno obezbeđenje.

Odrekla se psa da bi mu spasla život

DRUGA STRANA PRIČA

Iako iz veterinarske klinike u početku nisu želeli da komentarišu navode Rejčel Mulan, pritisak koji su počeli da trpe ih je naterao da se oglase. U rutinskom saopštenju, potvrđuju redosled događaja i objašnjavanju da se Rejčel „pravno obavezujućim dokumentom“ odrekla vlasništva nad Džeksom i da se tim dokumentom štiti identitet novog vlasnika. Zbog toga Rejčel ne može da vidi Džeksa. Jedina razlika u njihovoj priči je u tome što oni tvrde da Rejčel Mulen nikada nije ponudila kompletan iznos troškova intervencije i lečenja svog psa.

Odrekla se psa da bi mu spasla život

Svaka priča uvek ima dve strane. Ali, ipak… Da li je sve moralo ovako. Srećna okolnost u svemu je da je Džeks sada dobro. Prema navodima veterinarske klinike nalazi se u novom domu, porodice koja je platila troškove i spasla mu život. Ovim ljudima smo dužni jedno veliko hvala na spremnosti da pomognu.

Dakle, život ima cenu. U Džeksovom slučaju ona je bila 10.000 dolara. Istina koja nas boli je stravična: ljubav, humanost, dobrota, spremnost da se spase život i da se to ne naplati po „punoj ceni“ su izgleda nestali. Živeće samo oni koji imaju novca da plate.

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLON SIROČE nije imao prijatelja dok se nije pojavila Bela koja joj se POPELA NA GLAVU!
Sledeći tekstLEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime