Naslovna VESTI POBEDA: Stopiran zakon koji je omogućavao mučenje životinja!

POBEDA: Stopiran zakon koji je omogućavao mučenje životinja!

3
ulicni psi i macke petface

Oko 50 organizacija civilnog društva uputilo je 18. maja ove godine zahtev ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja ne šalje na dalju nadležnost i tom prilikom je dostavilo svoje primedbe i predloge sa obrazloženjem.
Kako je objasnila Nataša Vukmirović iz udruženja Link plus, a prenosi alo.rs, organizacije i stručnjaci upozorili su da prikom izrade ovog nacrta nisu poštovana jedinstvena metodološka pravila za pisanje propisa, da su mnoge odredbe neprecizno i netačno napisane i da autori nacrta novog Zakona o dobrobiti životinja zaposleni u Upravi za veterinu ne razumeju da eksploatacija životinja mora da bude etički opravdana.
– Iako Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine još uvek nije izdalo zvanično saopštenje, želimo da obavestimo sve zainteresovane građane i građanke da je obustavljeno slanje na dalju nadležnost Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja. To znači da sporni nacrt zakona neće ići u javnu raspravu dok ne bude napisan kako treba. Izuzetno nam je drago što u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine postoji razumevanje za zahtev da se unapredi zaštita i dobrobit životinja u Srbiji i da bude usvojen zakon koji je u duhu vremena i savremenih tendencija u drugim evropskim državama, napisali su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Link Beograd!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

3 KOMENTARA

  1. BRAVOOOOO !!! Nastaviti na sve moguce nacine da se konacno do dodje do pravicnog Zakona odobrobiti zivotinja koji ce zastiti sve zivotinje od ubijanja, maltretiranja, eutanazije, pocinoce krivicnih dela maksimalno kaznjavati a sudski organi da se strogo pridrazavaju svih tih odredbi jer ce se jedino na taj nacin stati na put svim malverzacijama i nezakonitom i divlajckom ponasanju pojednica, koji i dalje se sataju slobodni. Traziti da se tim zakonom ujedno regulise i konacno formira policija za napustene i maltretirane zivotinje, koja ce imati sva ovlascenja kaoi regularna policija za ljude, kao i u mnogim drugiom zapadnim zemljama Evrope i Sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.