Naslovna VESTI PSI POČEO DA VRAĆA SNAGU! Bio je na samrti, a sada ima novu...

POČEO DA VRAĆA SNAGU! Bio je na samrti, a sada ima novu šansu.

0
Pas polako vraća snagu

Mališa, koga je neko na najokrutniji način ostavio da se sam izbori na ulici, zahvaljujući čoveku koji je preuzeo brigu o njemu, počeo je da vraća snagu.

Pas polako vraća snagu

Dobio je ime Stiv, ostavljen je ispred kapije jednog udruženja za zaštitu životinja. Kukavički, pod okriljem noći. Ovaj mešanac čivave star 4-5 godina, očito nije imao ni malo lagodan život. Stanje u kome su ga pronašli spasioci sve govori.

Pročitajte i ovo: SNAGA LJUBAVI! Spasavanje i briga o napuštenima spasli su mu i promenili život!

Bio je težak jedva dva kilograma, izrazito mršav, neuhranjen, slab… Imao je ozbiljnu ranu u blizini repa. Ostavljen je u plastičnoj korpi punoj smeća, fekalija i urina. To je bilo mesto u kome su ga neljudi držali. Veterinari su bili spremni da ga eutanaziraju kako bi mu skratili muke jer nisu bili uvereni da će se Stivovo stanje promeniti na bolje.

Pas polako vraća snagu

Srećom, Stiv je već u prvih nekoliko sati pokazao veliku hrabrost i volju da preživi. Zbog toga je odlučeno da mu se pruži pomoć, pa je prebačen u specijalizovanu ustanovu u Teksas. Tu je obavljena hirurška intervencija i stavljen je na poseban režim ishrane.

Pročitajte i ovo: MESEC DANA POTRAGE! Volonteri spasioci pronašli odbeglog ljubimca!

Ustanovljeno je da mali Stiv nema nikakve zdravstvene probleme koji bi mogli da izazovu ovakvu mršavost. Sve to je bilo rezultat zanemarivanja vlasnika. Oni jednostavno nisu hranili Stiva!

Pas polako vraća snagu

Tada se pojavila Kristin Vik, volonterka koja je odlučila da preuzme Stiva i da ga neguje u svom domu. Sledeći uputstva veterinara, Kristin je Stivu davala česte obroke u malim količinama kako bi sačuvala njegov krhki sistem za varenje.

Pas polako vraća snagu

Kaže da maleni psić nikada ne odbia činiju sa hranom. Stiv je tako uskoro povratio snagu i dobijo 1 kilogram telesne težine. Sada je na najboljem putu da se potpuno oporavi a potom će početi da mu se traži pravi i odgovarajući dom.

Izvor: pet-sitting.gr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMESEC DANA POTRAGE! Volonteri spasioci pronašli odbeglog ljubimca!
Sledeći tekstBRAVO ZA VUKAŠINA! Učinio je ono što mnogi odrasli ne žele!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime