Naslovna VESTI PSI PUCAO U GUSKE – POGODIO MAČKA U OKO! – Kako će reagovati...

PUCAO U GUSKE – POGODIO MAČKA U OKO! – Kako će reagovati Tužilaštvo?

0
POGODIO MAČKA U OKO

Mačak Mile je jedna od najnovijih žrtava bahatog i nezakonitog ponašanja pojedinaca. Osumnjičeni R.N. star 71 godinu, iz sela Dobrodol u opštini Irig, nedavno je pucajući iz vazdušne puške za koju nije imao dozvolu teško ranio vlasničkog mačka.

Kada se povređeni mačak nekako dovukao do kuće, njegov vlasnik Ivan ga je odmah odveo kod veterinara. Rana je izgledala stravično.  Veterinari su odmah stabilizovaji jadnog Mileta a potom izvršili hiruršku intervenciju. Zbog težine povrede, Mile je ostao bez oka. Tokom operacije pronađen je projektil kojiim je bio upucan.

POGODIO MAČKA U OKO

Ivan je sa svim dokazima odmah otišao u policijsku stanicu i prijavio slučaj. Pripadnici Iriške policije su nedugo izašli na lice mesta i pronašli osumnjičenog. Ovaj nije negirao da je pucao iz neprijavljenog oružja ali je dao nevereovatno objašnjenje. Tvrdio je da je zapravo pucao u svoje guske!

UMORAN JE! – Ovaj genijalni pas je našao mesto za mirnu dremku.

R.N. je izjavio da svojou pušku koristi za onesposobljivanje gusaka koje gaji pre klanja. Mačak Mile se tu slučajno našao pa ga je pogodio umesto jedne od gusaka. Rekli bi – objašnjenje i opravdanje u stilu Del Boja iz „Mućki“.

POGODIO MAČKA U OKO

Šalu, kojoj ovde nikako nije mesto, na stranu. Osumnjičeni je počinio krivično delo zlostavljanja životinje po članu 269. Zakona o dobrbiti životinja. Osim ovog jednog krivičnog dela, počinjena su krivična dela ubistva gusaka. Bez obzira što su to životinje namenjene ishrani ljudi, postoji strogo definisan zakon kako se životinja lišava zivota, tačka 7, član Zakona 15 i 16.

OVAJ ČOVEK IMA NAJVEĆE SRCE – Spasao je štene, a onda učinio još više.

Policija je više nego korektno obavila svoj posao. Pored puške kod osumnjičenog je pronađena,municija za pištolj bez dozvole i pištolj sa dozvolom. Svo naoružanje i municija su oduzeti. Sada je na redu Tužilaštvo. Dosadašnja sudska praksa, kako kažu iz Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine „Zelena šapa“ iz Vrdnika ne budi nadu da že se u ovom slučaju desiti ozbiljno kažnjavanje. U prilog tome navode slučaj od pre dve godine kada je okrivljeni namerno ubio pet štenaca i kuju iz puške, a za to kažnjen sa samo 50.000 dinara novčane kazne.

POGODIO MAČKA U OKO

Mačak Mile se oporavlja. Ostao je bez oka. Doživeo je preveliki strah i pitanje je kako i kada će povratiti poverenje u druge ljude izizev svog vlasnika. R.N. se izgleda ne uzbuđuje previše zbog svega ovoga. Videćemo kako će reagovati pravosuđe. Samo da ih upozorimo, sledeći put R.N. „slučajno“ neće pogoditi nekog mačka nego neko dete!

Izvor:  Marijana Mladenović   Foto: Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUMORAN JE! – Ovaj genijalni pas je našao mesto za mirnu dremku.
Sledeći tekstMUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime