Naslovna VESTI PSI RUSIJA:POJAVILI SE PLAVI PSI! – Istina ili lažna vest?

RUSIJA:POJAVILI SE PLAVI PSI! – Istina ili lažna vest?

0
istina ili lažna vest

Kada su neverovatne fotografije na kojima su prikazani psi čije je krzno bilo svetlo plave boje počele da se objavljuju u Rusiji odmah su počele razne spekulacije. Neki su ove pse opisivali kao „greške prirode“ ali su neki drugi imali i mnogo ozbiljnije pretpostavke.

istina ili lažna vest

Psi su primećeni u mestu Dzeržinsku. Mnogi su ih uporedili sa radioaktivnim vukovima koji lutaju Černobilskom zabranjenom zonom. Neki su tvrdili da je ova boja posledica radijacijskog trovanja i da je to zarazno pa mogu i druge da dovedu u opasnost. Ovakva natprirodna i pseudo-naučna objašnjenja nisu nastala bez razloga.

istina ili lažna vest

Pročitajte i ovo: NEVEROVATNO: POJAVILI SE PLAVI PSI U INDIJI! (Video)

Naime, grad Dzeržinski je donedavno bio „zatvoren grad“. U njemu su bila tajna postrojenja iz ruskog programa hemijskog oružja. Zbog toga ima veoma lošu reputaciju, a ocenjen je kao jedan od najzagađenijih gradova na svetu. Vlasti su u jednom trenutku morale da priznaju ceo događaj i da reaguju kako bi smirile strasti.

istina ili lažna vest

Tvrde da je sve započelo 2015. godine kada je jedan od velikih proizvođača pleksiglasa bankrotirao i zatvorio fabriku. Postrojenja koja su nekada proizvodile veliku lepezu proizvoda hemijskih proizvoda počela su da propadaju. Nekoliko godina kasnije, kako je vreme prolazilo počeli su da se prijavljuju i prvi slučajevi pojave plavih pasa. Međutim, niko to nije dokumentovao niti je ijedan ovakav pas ikada uhvaćen. Sve se pretvorilo u urbanu legendu.

Ne propustite: NEVIĐENA NEBRIGA: 3 psa na metar lanca, jedu stari hleb iz blata!

Racionalizovana verzija događaja tvrdi da su psi naleteli na veću količinu bakar sulfata. Njegova boja je jarko plava. Naravno, nije objašnjeno kako su psi uspeli toliko da se oplave. Ruski portal Ria Novosti je objavio da su veterinari pregledali svih sedam pasa i da osim iritacija na koži nemaju nekih velikih zdravstvenih problema.

istina ili lažna vest

Dobra vest je da su dva ulična psa plave boje već udomljeni. Dokle će zadržati svoju neuobičajenu boju niko ne zna ali ceo ovaj slučaj predstavlja veliko upozorenje. Ukoliko ne brinemo o svojoj životnoj okolini i opasnim hemikalijama koji se neretko sasvim neoprezno odlažu i ostavljaju, posledice mogu biti mnogo gore. Kako za životinje tako i za nas ljude.

Izvor:  theanimalrescuesite  Foto: Russopolit i Rianru

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZALEĐENA DIVLJA MAČKA oslobođena neposredno pred dolazak voza!
Sledeći tekstSTRAVIČNO! – Da li je moguće da u selu niko nije imao koru hleba da ga nahrani?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime