Naslovna VESTI PSI JAVNO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA: Pokret Levijatan PONOVO reaguje!

JAVNO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA: Pokret Levijatan PONOVO reaguje!

0
psa koji je zaplako u azilu petface

Poslednjih godina firma „Avenija MB“ iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje monopolizovala je poslove hvatanja napuštenih pasa. Brojne organizacije za zaštitu životinja tvrde da ta firma koristi surove metode „zbrinjavanja“, a institucije se ne izjašnjavaju o tome. Angažujući to privatno preduzeće lokalne samouprave masovno krše zakone i oštećuju sopstvene kase za desetine miliona dinara, tvrde borci za prava životinja!

Kako navode, nagurane u minijaturnu prikolicu, ponekad i po 40 njih, životinje se bore za vazduh, doživljavaju toplotni udar, a manje srećne među njima, koje nisu uspele da promole njušku kroz poneki otvor, svoje poslednje trenutke provode u agoniji.

PSEĆA MAFIJA HARA IRIGOM?! Ubijaju NEDUŽNE životinje!

Prema rečima brojnih organizacija koje se bore za prava životinja, najspornije je to što sa njima ne ide veterinar, čipovi se ne očitavaju na licu mesta, nema nikakve evidencije, mešaju se zdravi psi sa bolesnim jedinkama, štenci sa odraslim, kuje u teranju sa mužjacima… Po zakonu, da bi životinja mogla da se prevozi u drugu epizootiološku jedinicu, ona mora biti pregledana, obeležena i vakcinisana, dakle, mora biti zdrava – kažu ljudi koji se bave ovim slučajem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Prema tvrdnjama različitih udruženja za zaštitu dobrobiti životinja, ni psi koji stignu u prihvatilište ne prolaze ništa bolje. Nedovoljni smeštajni kapaciteti, jedan veterinar na veliki broj pasa, loši higijenski uslovi, samo su neki od mnogobrojnih propusta u radu Avenije.

NESTAO PAS ASTOR: Nagrada 1000 evra za onog ko ga PRONAĐE!

Fondacija Pokret Levijatan – STOP Violence ponovo se oglasio zbog pregrubog postupanja ovog preduzeća prema životinjama! Događaj koji im je skrenuo pažnju desio se u Novom Pazaru. Kako su sami naveli na svom Facebook profilu, AMB se ne smiruje, već otvoreno pokazuje divljaštvo usred bela dana. U pitanju je bio vlasnički pas kojeg su radnici pomenute firme na više nego grub način uhvatili.

Ovakvi užasni činovi i njihovo brutalno postupanje se mogu videti na svakom koraku. Hoće li neko reagovati? Ili će se ovakvo ponašanje nastaviti?

Petface Viber zajednica

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPSEĆA MAFIJA HARA IRIGOM?! Ubijaju NEDUŽNE životinje!
Sledeći tekstNI ODGAJIVAČNICA GA NIJE HTELA: A onda je smršao i sreća mu se osmehnula!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime