Naslovna VESTI PSI SKANDALOZNO: POLICIJA DO SMRTI TUKLA ULIČNE PSE

SKANDALOZNO: POLICIJA DO SMRTI TUKLA ULIČNE PSE

0
Policija tuče pse

Ova uznemirujuća fotografija prikazuje kako policajac udara ulične pse metalnom šipkom nanoseći im smrtonosne povrede. Objašnjenje policajaca iz kineskog grada Ingtana je da su ovi psi „plašili decu i starije ljude“!

Ovakvo nasilje je izazvalo smrt nekih od pasa koji su pretučeni, izveštavaju lokalni mediji. Snimak je izazvao buru negodovanja javnosti i osuđujuće komentare. Gradska uprava ovog grada je priznala da su brutalne metode policajaca bile „neprikladne“! Međutim i dalje su postupke pravdali navodima da su psi plašili prolaznike.

ubijen pas na ulici

Pošto su se pojavili i posebno šokantni snimci na kojima se vidi kako psi posle udarca padaju u lokvi krvi pojačao se i pritisak javnosti koja je užasnuta postupkom policijskih službenika. Gradska uprava se ponovo oglasila saopštenjem u kojem kritikuje ponašanje policije i insistira na tome da policija treba dodatno da se edukuje. Takođe su izjavili da se radi na iznalaženju drugih metoda kako bi se rešio problem uličnih pasa.

POTRESNA ISPOVEST: Imao sam dva minuta da spasim četiri životinje od klanja!

Ipak, jedan od komentara korisnika društvenih mreža možda najbolje oslikava stanje u Kini kada se radi o psima i mačkama: „Da u Kini postoji zakon o dobrobiti životinja – ovaj čovek bi bio već u zatvoru.“

SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

Da podsetimo, Kina je nedavno izvršila prekfalifikaciju pasa i mačaka u kategoriju kućnih ljubimaca i skinula ih sa liste životinja koje se mogu gajiti za potrebe phrehrambene industrije. Dva grada su i uvela zabranu korišćenja pasa i mačaka u ishrani, ali očigledno, biće potrebno još mnogo vremena kako bi se ova najmnogoljudnija zemlja navikla i naučila da humano postupa sa čovekovim najboljim prijateljem.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZGUBLJENO DIVLJE PRASE: nađen sam bez majke i braće! (VIDEO)
Sledeći tekstTUŽNO I SMEŠNO: Jazavičar plače jer mu peru omiljenu igračku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime