Naslovna VESTI PSI KONAČNO: Prva policija za životinje i sklonište za mačke uskoro kod suseda!

KONAČNO: Prva policija za životinje i sklonište za mačke uskoro kod suseda!

2
policija za životinje petface

Čini nam se da su naše komšije i te kako svesni kada je dobrodbit životinja u pitanju. Mogli bismo, subjketivnog smo mišljenja, toliko toga naučiti od njih! Predlog novog Zakona zabranjuje seks sa životinjama, ali i konstantno vezanje ili držanje pasa u boksevima.

ANKETA: Da li zakonom treba zabraniti ubijanje napuštenih pasa i mačaka?

Nakon ovih novosti, sledi još jedno obećanje gradonačelnika Milana Bandića – Zagreb dobija policiju za životinje i sklonište za mačke!

policija za životinje petface

Naime, 4. oktobra na Svetski dan zaštite životinja, zagrebački gradonačelnik najavio je da se prva policija za životinje i sklonište za mačke uskoro otvaraju u prestonici Hrvatske!

NOVI ZAKON: Nema više vezivanja pasa, posebno ukoliko su u boksu!

Tokom predizborne kampanje Bandić je najavio osnivanje “psećeg CSI-a”, odnosno gradske službe koja bi analizom psećeg izmeta otkrivala neodgovorne vlasnike koji ne sakupljaju za svojim ljubimcima. Nakon toga, Milan Bandić najavljuje i osnivanje takozvane „animal police“.

policija za životinje petface

– Koncept policija za životinje nije zagrebačka izmišljotina, već slične “policije” pod različitim nazivima u razvijenim zapadnim državama postoje već godinama. U pravilu riječ je o službama koje se bave provođenjem Zakona o zaštiti životinja, a ovisno od države do države takve službe imaju ovlasti kažnjavati sve one koji zlostavljaju i zanemaruju životinje te im iste na licu mjesta oduzimati, prenosi index.hr.

Osim policije za životinje, gradonačelnik Bandić najavio je i otvaranje skloništa na napuštene mačke koje bi verovatno bilo na istoj lokaciji gde već postoji sklonište za pse.

Naše komšije su, međutim, skeptični jer kako kažu – „ovo je možda još jedno u nizu gradonačelnikovo obećanje“. Držimo im palčeve! 😉

2 KOMENTARA

  1. Bravo! Potrebna je i nama ovde, ali sastavljena od pravih ljubitelja zivotinja ne stranackih ljudi. I bez rokova i ubijanja……

  2. Bravo! Potrebna je i nama ovde, ali sastavljena od pravih ljubitelja zivotinja ne stranackih ljudi. I bez rokova i ubijanja……

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.