Naslovna VESTI PSI 10 HILJADA POTPISA: Peticija za formiranje policije za životinje u Srbiji!

10 HILJADA POTPISA: Peticija za formiranje policije za životinje u Srbiji!

7
policije za životinje petface

Uz komentare „Vreme je“, „Napokon“, „Svi za životinje“, preko 10.000 ljudi je potpisalo peticiju, koja je pokrenuta na sajtu Peticije24.com.

Iako je osnivanje policije za životinje, koja bi se bavila isključivo slučajevima nasilja nad životinjama, najavljeno još za jesen 2011. godine, od toga nema ništa! U međuvremenu, slučajevi nasilja nad životinjama se nižu, a za to niko ne odgovara!

Zbog toga u petici stoji jasno objašnjenje – “Želimo policiju za zaštitu životinja u Srbiji”.

Da li je Srbiji potrebna policija za životinje?

Još 2011. godine najavljivano je da će srpska prestonica dobiti službu po ugledu na američku, o kojoj već mnogo toga znamo gledajući emisije na televiziji „Animal planet“. Zašto do toga nikada nije došlo, ne znamo, ali znamo da možemo dati naš doprinos ako je bar potpišemo!

policije za životinje petface

Molimo vas, potpišite i pomozite – ne nama, već svim životinjama širom države. Hvala, stoji u saopštenju!

Da li će i kada ideja o policiji za životinje u Beogradu zaživeti pod znakom je pitanja, a u Upravi grada, koji je pokrenuo inicijativu za njeno osnivanje, veruju da bi za početak bila dovoljna i jedna 24časovna patrola.

Mi smo potpisali, a vi?

POTPIŠI OVDE >> Peticija za formiranje Policije za zastitu zivotinja u Srbiji

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst60 DANA ZA ŽIVOT: Ukoliko ne nađu dom, psi iz ove FOTO galerije biće eutanazirani!
Sledeći tekstNEKAD I SAD: Laki, mače spašeno iz poplava, bio je na ivici smrti. Danas izgleda ovako!

7 KOMENTARA

  1. Podržavam, ali ne vidim razlog da samo prestonica dobije policiju za životinje ako sam naslov kaže da Srbiji treba policija za životinje, ne samo Beogradu.

  2. Bilo bi korisno imati odeljenje, u svakoj policijskoj ispostavi, koja se bavi zivotinjama. Mogu se resursi konkretnije usmeriti. Da li ce se ovo ostvariti? Ne. Nece. Razlog tome je sto, i ako bude doslo do toga, na mesto nacelnika odeljenja, pa i samog policajca/ke ce doci neko ko je u rodbinskim ili stranackim odnosima, koji nigde drugde nije mogao da se utrpa. Niko nece moci da utvrdi da li je i ko kvalifikovan za taj posao i da li voli zivotinje. Ovako je uvek. Ne samo kod nas, nego svugde gde ne postoje elementi kotrole nepotizma i stranackog zaposljavanja (da ne bude kako smo mi najgori od svih).

  3. Ppodrzavam za dobrobit ovih divnih stvorenja.Podrzavam jer volim zivotinjevi pomazem im u svakom pogledu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime