Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Policijski pas Maks uginuo od tuge na dan sahrane svog...

NOVI SAD: Policijski pas Maks uginuo od tuge na dan sahrane svog vodiča!

0
Policijski pas petface

On je bio policijski pas! 22. februara preminuo je njegov vlasnik Laslo Modri, a samo dva dana kasnije od tuge je i sam uginuo!

Naime, nakon teške bolesti nažalost 22. ferbuara Policijska uprava Novog Sada izgubila je jednog svog zaposlenog – Lasla Modrija. On je prerano napustio službu, ali i pse sa kojima se svakodnevno družio, trenirao, vežbao, igrao i učestvovao u mnogobrojnim uspešnim akcijama sprečavanja šverca narkotika širom Srbije.

Pročitajte još:
BRAVO, BRAVO: Policajac Dario spasio promrzle štence!

Ono što je sve šokiralo, a najviše Laslove kolege, je da je istog dana kada je Laslo sahranjen iznenada preminuo i njegov službeni pas Maks.

Policijski pas petface
Maks

Oni koji su poznavali Lasla i njegovog “službenog” partnera i ljubimca, kažu da se takve stvari ne dešavaju tek tako.

Laslo je po stupanju u službu Vodiča zadužio jednog labradora, ali je zbog godina u službi i starosti 2010. pas penzionisan. Ipak, Laslo je toliko voleo životinje i posebno ovog psa da nije dozvolio da se njihovo višegodišnje prijateljstvo prekine.

Laslo je usvojio svog doujučerašnjeg “partnera”, a u službi je dobio novog radnog psa, štene Malinoa, belgijskog ovčara, Maksa, sa kojim je radio sve do sredine 2015. kada je Laslo zbog teške bolesti bio primoran da napusti službu.

Policijski pas petface
Laslo sa prvim psom!

Nažalost, Laslo je izgubio tu bitku i preminuo je prošle nedelje u svojoj 49-oj godini.

Maksa je trebalo da preuzmu Laslove kolege, međutim sledili su se kada su baš na dan sahrane u rutinskom obilasku boksova, Maksa u svom boksu zatekli nepomičnog i bez znakova života.

Pročitajte još:
VEST DANA: U terorističkim napadima u Parizu poginuo pas Dizel!

Prema rečima njegovih kolega, Maks nije pokazivao nikakve znake slabosti niti simptome neke bolesti, što je posebno šokiralo Laslove kolege i zaposlene u ovoj policijskoj službi.

– Nakon izvršene zvanične obdukcije, utvrđeno je da je životinja uginula od torzije želuca. Nakon ovakog spleta okolnosti bez obzira na rezultat obdukcije Laslove kolege u ubeđenju su da sve ovo predstavlja isuviše veliku slučajnost i u dubokom su uverenju da je službeni pas osetio ono što se dešava Laslu i da ga zbog izuzetne privrženosti, nikako nije mogao napustiti u ovom svetu, te je zbog prevelike tuge, nastavio da ga prati, kaže se u dirljivom saopštenju policijskog sindikata Novog Sada, kojem pripada i služba Vodiča u kojoj je radio pokojni Laslo Modri i njegov Maks.

Izvor, Foto: Ljubimci.telegraf.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKAV ČOVEK: Ovaj mladić je zaustavio borbu pasa, kako bi spasao jednog od učesnika!
Sledeći tekstKAKAV PODVIG: Ovaj pas je sprečio otmicu jedne devojčice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime