Naslovna VESTI KONAČNO – POLJSKA ZABRANJUJE UZGOJ KRZNA! 6 miliona životinja biće POŠTEĐENO! (VIDEO)

KONAČNO – POLJSKA ZABRANJUJE UZGOJ KRZNA! 6 miliona životinja biće POŠTEĐENO! (VIDEO)

0

PETA proslavlja veliku pobedu za lisice, rakune i još nekoliko životinjskih vrsta, nakon što je donji dom poljskog Parlamenta izglasao zakon o zabrani uzgoja životinja zbog krzna. Poljska je treći na svetu najveći proizvođač krzna, nakon Kine i Danske, a zabrana će poštedeti živote otprilike 6 miliona životinja koje se uzgajaju i nasilno ubijaju u zemlji svake godine.

Nažalost, zečevi nisu uključeni u ovu zabranu. Pozitivne vesti rezultat su dugogodišnjih kampanja poljskih aktivista, uključujući Viva Poland grupu i grupu Otwarte Klatki. Oko 90 hiljada pristalica PETA takođe su kontaktirali poljske zvaničnike po ovom pitanju.

PRIČA O NESEBIČNOJ LJUBAVI: Pas se popeo na vozilo hitne pomoći kako bi bio uz vlasnika do kraja!

Odluku Parlamenta mora prihvatiti i Senat, odnosno gornji dom parlamenta, te je mora potpisati predsednik. Ukoliko bude odobrena, novi zakon na snagu bi trebao stupiti u roku od godinu dana.

Ekspoze nemačke PETA-e, o pet poljskih farmi krzna otkrio je kako su lisice i rakuni zatvoreni u uske, žičane kaveze, obložene fekalijama. Životinje polude od nemogućnosti da se pomere, okrećući se po kavezima bez rešenja. Dugotrajno stajanje u kavezima uzrokuju nateknute i upaljene šape. Ove i druge povrede, poput upaljenih desni, se ne leče. Druge istrage otkrile su slično zapostavljanje i zlostavljanje na farmama krzna, uključujući životinje sa otvorenim ranama, koje se ubijaju strujom, lomljenjem vrata i gušenjem plinom.

PREGAŽENO ŠTENE OSTAVLJENO NA ULICI DA UMRE: Hitno potrebna POMOĆ za operaciju! (FOTO)

Poljska se pridružuje Belgiji, Nemačkoj, Irskoj, Luksemburgu, Norveškoj, Slovačkoj i Ujedinjenom kraljevstvu, te mnogim drugim zemljama koje su rekle „ne“ uzgoju krzna. Iskoristite svoj glas i pomozite da se i ove farme zatvore.

Izvor: soeurs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOZI JE STALNO BIO TUŽAN I NESREĆAN: A onda su se pojavile ove pufnice… (FOTO/VIDEO)
Sledeći tekstKAKO JE ŠTENE sa amputiranom nogom OBOGATILO život čoveku koji ga je udomio!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime