Naslovna VESTI PSI PRIMER I SRBIJI: I Poljska rekla NE PETARDAMA zarad zdravlja pasa!

PRIMER I SRBIJI: I Poljska rekla NE PETARDAMA zarad zdravlja pasa!

0
Poljska petface

Poljska i njeni stanovnici Novu 2018. godinu dočekali su na gradskim trgovima i ulicama, sa konfetama i igrom svetla lasera, a odrekli se tradicionalnih bučnih novogodišnjih vatrometa u želji da najluđa noć u godini za ljubimce i divlje životinje ne bude noćna mora.

Zimski centar Zakopane, omiljeno mesto Poljaka i stranih turista za doček, namerno je odustao od vatrometa. Gradske vlasti apelovale su na plakatima i lecima na goste da i oni odustanu od petardi i domaće pirotehnike parolom “Nemojmo biti egoisti, jer svet ne pripada samo nama, ljudima”.

POKREĆEMO AKCIJU: Slikaj svog ljubimca uz poruku „Baci granulu, ne petardu“!

-Preplašene divokoze mogu da poginu u paničnom bekstvu. Druge životinje, kao medvedi, bude nam se iz zimskog sna što za njih može biti smrtna opasnost, rekao je direktor Tatranskog narodnog parka Šimon Žobrovski.

Poljska petface

Nebo i fasade obasjane svetlom lasera i tone konfeta zamenile su u ponoć vatromete u gradovima širom Poljske – Bjalistoku, Vroclavu, Slupsku, Sosnovjecu, Radlinu, Lublinu, gde su odbornici poveli računa i o dobrobiti četvornožnih sugrađana – pasa i mačaka.

-To je za dobro životinja. Veterinari naglašavaju da životinje jako teško podnose buku vatrometa, a savremena tehnika nam omogućava da nađemo drugačija, ali jednako atraktivna rešenja, izjavio je Tomaš Rakovski,iz kancelarije gradonačelnika Lublina.

KLIKNI SHARE, RECI NE PETARDAMA: Preko 5.000 pasa i mačaka godišnje UGINE zbog petardi!

Slupsk, na severu Poljske, organizovao je čak ekološki doček Nove godine bez bučnog vatrometa – ali sa vatrom, sa cirkusom – ali bez životinja i vegetarijanskim nacionalnim jelom bigos, besplatnim za sve goste na centralnom trgu.

-Želimo da pokažemo celoj Poljskoj i Evropi da možemo sjajno da se zabavljamo, a da ne činimo nepravdu drugima. Neće biti vatrometa, ali biće vatreni šou, dolazi cirkus ali bez životinja, biće i veganski bigos za sve, kroz smeh je objasnio popularni gradonačelnik Slupska, Robert Bjedronj.

BRAVO BRAVO POLJACI!

Izvor: Beta

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRIP, LUNA: Lovci kod Subotice ubili vlasničkog psa, Lunu!
Sledeći tekstGLUMCI, PEVAČI, NOVINARI: Naše poznate ličnosti pokrenule VIDEO kampanju „STOP PETARDAMA“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime