Naslovna VESTI PSI Šta nam može reći položaj tela psa tokom spavanja?

Šta nam može reći položaj tela psa tokom spavanja?

1
polozaj tela psa petface

Psi vole da spavaju i za tu radnju biraju različite pozicije. Na leđima, stomaku ili nekako drugačije, to je izbor koji zavisi od samog psa. Ali da li se može otkriti šta nam govori položaj u kojem spava naš pas.

Ako zaspe na boku

Ako pronađete psa kako spava na boku to može da znači da je pas srećan i da se oseća sigurno. Spavanje na boku može da nam kaže da je pas zadovoljan svojim vlasnikom i da mu je lepo pored njega. Pas je stekao poverenje u vas.

Ako pas dugo spava, ako je nervozan i star više od deset godina – postoji mogućnost da je dementan!

Ako su šape ispod tela, rep dodiruje glavu, a spava sklupčano

Veoma čest položaj za spavanje kod pasa, je ovaj, takozvani položaj lisice. Psi ovakvim položajem tela, pri spavanju, zadržavaju svoju telesnu temperaturu. Psi koji spavaju u ovom položaju nježni su, umiljati i prijateljski raspoloženi, pišu Vijesti.

polozaj tela psa petface

Spavanje na stomaku, sa ispružene sve četiri noge

Ako psi spavaju sa nogama ispruženim, na stomaku, a glava im dodiruje pod, to može da znači da je taj pas veoma energičan i živahan, pa mu taj položaj pomaže da brže reaguje.

Spavanje na leđima, sa sve četiri „u vis“

Spavanje u ovakvom položaju ne bi trebalo da vas zabrine. Pas jeste u ovom položaju najranjiviji, ali kada u vašem domu spava na ovaj način to je samo zbog toga što ima visok stepen poverenja i sigurnosti kada se nalazi pored vas.

 

Spavanje na stomaku, dok je drugi deo tela savijen na jednu stranu

Spavanjem u ovom položaju vaš pas ne može da se opusti u porpunosti, jer su mu mišići napeti. Međutim, to ne bi trebalo da vas brine mnogo, jer ne mora da znači da se pas ne oseća sigurno. Ako je pas avanturističkog duha i ako je veoma energčan, spavaće ovako.

DO SADA SU VAS LAGALI: Spavanje sa psom je dobro, a evo i zbog čega!

Spavanje na leđima sa zadnjim nogama u vazduhu

Pas je srećan i opušten u ovakvom položaju, a upravo ta poza za spavanje mu pomaže da se oslobodi viška toplote. Aktivni i razdragani psi troše mnogo energije tokom jednog dana, pa im je potrebno da se rashlade dok spavaju.

polozaj tela psa petface

Posvetite mu se, a on će na moge načine izraziti svoja osećanja i potrebe, ovo je jedan od njih.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.