Naslovna VESTI HEROJI POVREĐENIH: Hitna pomoć za životinje – spas za ljubimce!

HEROJI POVREĐENIH: Hitna pomoć za životinje – spas za ljubimce!

2
pomoć za životinje petface

Prizori napuštenih pasa i maca koji šepaju, krvare ili na sebi imaju neku drugu očiglednu povredu, česta su slika širom Srbije. Nije nam se malo puta u životu desilo ni da kraj puta ugledamo njihovo beživotno telo. U prvom trenutku osetimo tugu, ali odmah potom obuzme nas onaj osećaj nemoći da im pomognemo.

Kako zaista možemo da im pomognemo?

Kada njima zatreba pomoć, pozovite telefonom Hitnu pomoć za životinje, tada oni nastupaju.

pomoć za životinje petface

Po ugledu na svetske metropole, 19. januara 2012. godine građane prestonice obradovala je vest da glavni grad dobija svoju prvu Hitnu pomoć za pse i mačke.

Pročitajte još:
Da li je Srbiji potrebna policija za životinje?

Na ulicama grada Beograda veliki je broj pasa, koji nemaju sklonište ni hranu, a u prethodnom periodu temperatura je bila i iznad prosekaza ovo vrelo doba godine. Zato, njihovi heroji – ljudi iz Hitne pomoći – uskaču kada god je potrebno!

pomoć za životinje petface

– Služba Hitne pomoć za životinje radi u okviru ambulante u Malom Mokrom Lugu. Poseduje salu za hitne intervencije i postoperativni blok. Služba ima kvalitetan veterinarski kadar, kompletno opremljeno terensko vozilo za hitne intervencije i najsavremenije aparate. Vozilo Hitne pomoći ima i 2 nosila za prevoz povređenih životinja, objasnili su iz Veterine Beograd.

Pročitajte još:
Ako poštujete OVA pravila, VI ste odgovorni vlasnik ljubimca!

Lečenje napuštenih pasa i mačaka finansiraće se iz budžeta „Veterine Beograd“, dok će vlasnici za svoje ljubimce plaćati iznos od oko 3.000 dinara. U tu cenu uključen je prevoz ljubimca vozilom Hitne pomoći, pregled kao i lečenje. Prelomi, udarci i ostale teže povrede nastale usled saobraćajnih nesreća ili napada biće sanirani hirurškim intervencijama, a ukoliko je u pitanju lakša povreda, ekipa hitne pomoći pružaće pomoć na licu mesta.

pomoć za životinje petface

Sa početkom rada Hitne pomoći za pse i mačke otvorena je i posebna telefonska linija na kojoj građani mogu da zatraže pomoć ove službe. Svako ko ugleda povređenu životinju može da se javi na broj 062 80 90 333 a pozivi se primaju svakog radnog dana od 8 do 20 časova.

Vest o početku rada Hitne pomoć za životinje signal je da se u svesti društva u kojem živimo najzad nešto menja na bolje. Ovo je veliki uspeh kako za grad Beograd tako i za celu zemlju, jer predstavlja svojevrstan poziv za veterinarske institucije u ostalim gradovima Srbije da se ugledaju na njih.

Po odnosu prema životinjama može se mnogo zaključiti o nekom čoveku, a isti je slučaj i sa jednom zemljom. Po svemu sudeći kod nas stvari kreću uzlaznom putanjom, a mi glasno navijamo da se u tome i istraje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSećate se Zorana koji je vozio bicikl za napuštene pse? Stiže sutra i pravi humanitarnu žurku!
Sledeći tekstPolicijski pas pronašao kidnapovanu devojčicu!

2 KOMENTARA

  1. Izvinite, da li to postoji samo na teritoriji Beograda ili na teritoriji cele Srbije..? I da li se naplacuje ako je u pitanju napuštena životinja .. ?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime