Naslovna VESTI POMOR LABUDOVA I RIBE u rukavcu Krnjača-Borča! Stradali i mladunci, niko ne...

POMOR LABUDOVA I RIBE u rukavcu Krnjača-Borča! Stradali i mladunci, niko ne zna zašto! (FOTO)

0

Za samo dva meseca u rukavcu koji se proteže od Krnjače ka Borči otkriveno 14 uginulih labudova, veći broj pataka, a bilo je i pomora ribe. Uzrok trovanja ovih životinja još uvek je nepoznat.

Jojkićev dunavac koji se proteže od Krnjače ka Borči u dužini od oko šest kilometara postao je, izgleda, mesto izumiranja labudova. Otkriveno je sedam mrtvih labudova, šest mladunčadi i jedan odrasli mužjak.

ULIČNI PAS PREKINUO PREDSTAVU kako bi POMOGAO “povređenom” neznancu! (VIDEO)

Ostala je živa samo jedna labudica. Ovo je za poslednja dva meseca drugi put kako u ovom rukavcu Dunava vikendaši i sugrađani koji ovde imaju kućice pronalaze mrtve ptice i ribe. I sredinom jula u Jojkićevom dunavcu je otkriveno sedam mrtvih labudova, veći broj pataka i izvesna količina ribe. I sada je na jednom mestu pronađena uginula patka, piše “Politika”.

Jedan sat života psa na lancu – pakao koji ne biste poželeli ni najvećem neprijatelju!

– Šta je uzrok uginuća ptica prošlog puta, ali i ovog ostalo je nepoznato. Prošlog puta voda u Jojkićevom dunavcu bila je gotovo crna, osećao se neprijatan miris, zbog čega smo pomislili da je došlo do Kvara na kolektoru. Ali kada su radnici nadležnih službi izašli na tereni pregledali cevi i kanalizacioni kolektor utvrđeno je, je sve bilo uredu. I ovog puta voda je bila crna i osećao se neprijatan miris – kaže Zoran Janković, iz Udruženja “Eko-Pančevački rit” za Blic.

On ističe da će mrtvog odraslog labuda, koga su oni uklonili i spakovali u plastičnu vreću, preuzeti “Veterina Beograd”, ali nije siguran da li će se raditi obdukcija.

– Labud je strogo zaštićena vrsta zbog čega i obdukcija košta. Nisam siguran da će Uprava veterine Ministarstva poljoprivrede naložiti obdukciju, a bilo bi dobro da se konačno sazna zbog čega ptice i ribe izumiru u ovom kanalu. Da li je možda reč o nekom prirodnom procesu koji se dešava zbog podizanja mulja, da li neko namerno izbacuje cisterne sa kanalizacijskim otpadom ili u kanal isipa neku drugu, po živi svet, opasnu materiju – pita se Janković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Blic.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPronađeni besprekorno očuvani ostaci medveda iz LEDENOG DOBA! (FOTO)
Sledeći tekstBICIKLOM OKO SVETA: Škot je udomio macu iz Bosne, nabavio joj pasoš i avantura je počela! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime