Naslovna VESTI PSI Uvodi se porez na pse od 100 eura?

Uvodi se porez na pse od 100 eura?

1
porez na pse petface

Ako je verovati pisanju llokalnih medija, porez na pse bi mogao već početkom 2017. godine da „zakuca na vrata“ svih vlasnika pasa u Hrvatskoj!

Naime, prilikom javne rasprave o donošenju novog Zakona o zaštiti životinja, jedan od predloga je da se uvede porez na pse! Pozivajući se na slične poreze u Austriji i Nemačkoj, dr. vet. med. Jurica Ambrožić predložio je da se ovakav porez naplaćuje u nekoliko „razreda“.

HRVATSKA: “Zabraniti terapijskim psima ulaz u vrtiće”! U subotu PROTEST!

porez na pse petfaceNa primer, porez na pse bio bi obavezan za vlasnike kućnih ljubimaca i uzgajivače životinja (budućih kućnih ljubimaca), a sredstvima koja su na taj način prikupljena finansirao bi se rad skloništa i azila.

Životinje udomljene iz skloništa imale bi popust ili oslobođenje od plaćanja kao i psi vodiči slepih ili pomagači osobama sa invaliditetom.

HRVATSKA: Vatrogasci spasili psa sa krova porodične kuće!

porez na pse petface

– Tako bi država dala značajan podstrek udomljavanju životinja iz skloništa, a samim tim bi ova mera imala i pozitivan učinak na dobrobit životinja. Ako se država odluči za uvođenje ovog poreza on bi mogao zahvatiti oko 350.000 ljudi, koliko ima registrovanih vlasnika pasa, piše index.hr.
 
Iz Udruženja „Prijatelji životinja“ smatraju kako bi uvođenje takvog poreza dovelo do bolje kontrole mikročipovanja pasa, a time i sterilisanih pasa, a sve u svrhu smanjenja napuštanja pasa i veće odgovornosti za pse.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBRAVO ZA NIŠ: Nenad je prvi i jedini spasilac životinja u ekstremnim uslovima!
Sledeći tekstSUBOTICA: Sećate se psa kog je vlasnik vezao lancem? UDOMLJEN JE!

1 KOMENTAR

  1. Znaci udri po vlasnicima koji postuju zakone,koji su cipovali svoje pse i macke,a opet ostadose oni koji ne postuju zakone bez ikakvih obaveza i odgovornosti,ajde prvo uvedite red u sistem,pa neka svi psi i macke budu cipovani i kotitelji da se dovedu u red,pa da onda se uvede porez,ovako sramno,opet po ledjima vlasnika koji postuju zakone,a zna se da problem napustanja je u ONIM VLASNICIMA KOJI NISU CIPOVALI SVOJE PSE I MACKE,KOTITELJIMA KOJI NISU REGISTROVANI ITD.,ovo uopste nije dobro,umesto da se krene od glave,krece se od repa….

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime