Naslovna VESTI MAČKE POSIP: Saveti za korišćenje kako bi vaša maca bila srećna

POSIP: Saveti za korišćenje kako bi vaša maca bila srećna

0

Posip je bitna stavka u higijeni svake mace, ali i svakog doma koji ima jednu ili više krznenih lepotica. Ovi divni ljubimci nam pružaju bezuslovnu ljubav, predu nam u krilu, češkaju se o nas i zasmejavaju nas svako malo. Međutim, kao njihovi staratelji, dobro znamo da je bitan deo u njihovim životima i redovno čišćenje posipa, kao i održavanje ove regije čistom.

posip petfaceMa kako ovo moglo da bude neugodno, potrebno je redovno čistiti posip i svesti neprijatne mirise na minimum. Bilo da ste udomili macu ili s vremena na vreme čuvate mace sa ulice ili iz prihvatilišta, evo nekoliko saveta kako bi one bile zdrave i srećne.

Pročitajte još: Sve što treba da znate kako biste OKUPALI MAČE

Idealno bi bilo kada biste čistili posip jednom do dva puta dnevno, i to baš onda kada vaša maca završi sa obavljanjem nužde, dok je najbolje ceo posip menjati jednom nedeljno.

posip petfaceMačkama je potreban mir i tišina kada obavljaju nuždu, zbog čega nikako ne bi trebalo da postavljate posip u prostoriju gde se nalaze mađina za sudove ili veš. Dakle, posip ide u sobu bez imalo buke, a ukoliko imate više od jedne mačke, nekoliko posipa je potrebno.

Pročitajte još: Pet saveta za odgajanje zdrave i srećne mačke

Najbolje za zdravlje vaše mačke bi bilo da posip nema nikakve dodatne mirise. Mačke imaju 67 miliona receptora za mirise, dok ljudi imaju samo pet miliona. Stoga, korišćenje posipa sa mirisima može da odbije vašu macu od korišćenja istog, a to ne želite jer će u tom slučaju sama pronaći “zgodno” mesto za nuždu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSMEDEREVO: „Samo uz vaše ŠEROVE objave, Leo se može pronaći“!
Sledeći tekstHRABRA ČANK! Iako nema jednu nogu, pitbulica uživa u svakom novom danu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime