Naslovna VESTI PSI EKSPLOZIJA “POSLALA” PSA NA PUT DALEK 80 KILOMETARA! Danima je tragala za...

EKSPLOZIJA “POSLALA” PSA NA PUT DALEK 80 KILOMETARA! Danima je tragala za njim, a onda…

0

Nisu samo ljudi bili povređeni i prestravljeni masovnom eksplozijom kada je skladište u Bejrutu, u kojem se nalazilo vrlo eksplozivno đubrivo otišlo u istoriju! Veliki je broj životinja koje su nastradale, pobegle, otišle bez traga. Veliki je broj i ljubimaca od siline udara i straha skočio i krenuo da beži bez povratka, ostavljajući za sobom svoju porodicu i ljude sa kojima je do tog trenutka delio dobro i zlo.

Brojni napori su učinjeni, trebalo je spasiti sve one životinje koje su bile na ulici nakon eksplozije, a vala, trebalo jei pronaći sve vlasničke pse i mace. Mnogi su u tome i uspeli ali neki, poput Lejle Molan-Alen, morali su da se strpe i da izdrže sa slomljenim srcem dok tragaju.

SAMO IM ON OVAKO DRŽI PAŽNJU! Bebe retriveri pažljivo slušaju priču ljubičastog zmaja (VIDEO)

– Beli bljesak, odbačena u ugao sobe, gledam oko sebe kako se sve ruši i nestaje, a ne znam šta me je zapravo snašlo. Sve mi je odzvanjalo u ušima a onda me je jedna pomisao probudila – šta je sa mojim krznenim prijateljima, da li su izvukli živu glavu – kaže Lejla.

– Sledećih nekoliko sati su mi u magli, telefonski pozivi, prva pomoć i strepnja. Dvostruka eksplozija mnoge je od nas podsetila na raketni udar. Plašili smo se drugog pogotka i pokušali smo da okupimo omamljene i prestravljene pse i mačke ispod najčvršće zaštitne konstrukcije, stepeništa. Odjednom, stvoriose moj pas Fred koji je našao put do kuće. Sledećih nekoliko dana sedeo je odan i tih kraj mene, braneći ruševine našeg doma . Ali štene – po imenu Bunduk nije se vraćalo, jednostavno, nigde ga nije bilo.

GROZOTA U CENTRU GRADA! Postavljen znak koji POZIVA NA VEŠANJE PASA!

Agonija traženja Bunduka trajala je nekoliko dana, a Lejla je polako gubila nadu. Iako je na svim društvenim mrežama oglasila da je njen pas nestao, od njega nije bilo ni traga ni glasa! Jednog dana, dobila je poruku koja ju je pomerila iz mesta!

– Da li ste vi izgubili psa? – upitao je čovek.

– Odgovorila sam da jesam, ali i dalje nisam verovala da se radi o mom milom Bunduku – kaže Lejla.

Dobila je fotografiju psa, i zaista je bio u pitanju Bunduk. Ali kada je čula gde se nalazi, nije mogla da veruje!

Bunduk je stigao čak do Tripolija, koji je udaljen 80 km od Bejruta! Toliko daleko je pobegao od svog užasa koji se desio u Bejrutu! Spasilac ga je pronašao krvavog, povređenog, ali živog! I da, Bunduk je preživeo i rane, ali i kilometre bekstva! Konačno su se spojili posle dana agonije, tuge i beznađa! Bunduk je konačno sa svojom porodicom, od koje se nikada više neće odvojiti!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKUDA IDE OVAJ SVET? Dve tinejdžerke se IŽIVLJAVALE nad nedužnom pticom!
Sledeći tekstHUMANOST NA DELU: Pogledajte šta radi medicinska sestra nakon smene u Infektivnoj klinici (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime