Naslovna VESTI PSI POSLE 50 GODINA: Pojavila se stara vrsta psa koji peva (VIDEO)

POSLE 50 GODINA: Pojavila se stara vrsta psa koji peva (VIDEO)

0
posle 50 godina, petface

Iako 2020. godina nije donela mnogo dobrih vesti, ova se svakako izdvaja. U divljini se posle 50 godina pojavila stara vrsta psa koji peva.

Novogvinejski pas koji peva 50 godina se smatrao izumrlom vrstom. Ali, dogodilo se iznenađenje kada su ga istraživači primetili u zabačenoj divljini Papue u Indoneziji.

PORODICA UDOMILA PSA NA SAMRTI: Svakog dana čine nešto ČAROBNO za njega! (FOTO)

OD SAME I UPLAŠENE DO NAJSREĆNIJE NA SVETU: Ovako je izgledao njen put! (VIDEO)

Ova izuzetno retka vrsta psa ime je dobila po veoma zvučnom, melodičnom lavežu, koji karakteriše nagli poras tona na početku i veoma visoke frekvencije na kraju.

Ispostavilo se da oko 200 ovih psića sada živi u zaštitnim centrima ili zoološkim vrtovima širom sveta, a svi su potomci nekoliko divljih pasa koji su uhvaćeni oko ’70. godina.

posle 50 godina, petface

Još 2016. godine u divljinama Papue u Indoneziji, istraživači su primetili čopor pasa. Par godina kasnije vratili su se kako bi uzeli uzorke njihove krvi, kako bi se sakupili demografski, bilološki i bihevioralni podaci. Ustanovili da su u srodstvu sa novogvinejskim psima koji pevaju.

Prema sakupljenim podacima, u studiji koja je nedavno objavljena, izneli su nalaze da su ovi psi u veoma bliskom srodstvu sa novogvinejskim psima koji pevaju. Ovo je veoma retka, egzotična vrsta, a ovakvo otkriće je veoma značajno.

Istraživači se nadaju da će uspeti da očuvaju ovu vrstu i da novogvinejskom psu koji peva produže opstanak. Nadamo se da će u tome uspeti.

izvor: boredpanda.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.