Naslovna VESTI POSLEDICE ZEMLJOTRESA U HRVATSKOJ: Spašeno prase divlje svinje.

POSLEDICE ZEMLJOTRESA U HRVATSKOJ: Spašeno prase divlje svinje.

0
Posledice zemljotresa

Iako su se najveća razaranja i nesreće dogodile tokom samog zemljotresa koji je nedavno pogodio Hrvatsku, stanovnici pogođenih područja se i danas susreću sa posledicama ove nepogode. Pre nekoliko dana, u šumi kraj Petrinje deda i unik su tokom šetnje začuli neuobičajenu buku.

spasli prase

Zvuci su dopirli iz ogromne rupe od 2 metra koja je nastala kao posledica zemljotresa. Ova rupa se konstantno širila i produbljivala. Kada je prišao rupi da proveri o čemu se radi, razaznao je zvuke grebanja i lomljenja grančica.

Pročitajte i ovo: POČIVAJ U MIRU, LEMURE: Godinama zlostavljan pas umro okružen ljubavlju!

Nije se usudio da uđe u rupu ali je shvatio da je nekome bila potrebna pomoć. Tako je započela nesvakidašnja akcija spašavanja.

spasli prase

„Kad sam shvatio da se radi o svinji u prvi mah me bilo strah da se ne krene glasati da se odjednom majka ne bi pojavila. Strahovao sam i da neću moći izaći ili da će se dodatno urušiti – izjavio je mladić kome je deda pomogao u spašavanju za 24sata.hr.

Prvo su pokušali da ubace krupnije grane u rupu kako bi se prase pomoću njih izvuklo iz rupe. Naravno, ovo nije dalo rezultate, jer u rupi nije bila mačka već prase. Tada su shvatili da nema drugog rešenja nego da se uđe u rupu i prase iznese. Tako su i učinili. Hrabri mladić je uskočio u rupu, uhvatio prase i izneo ga na slobodu.

spasli prase

Zanimljivo, prase se nije previše opiralo mladiću, i ne samo to: „Bilo je blatnjavo i umorno, pretpostavljam da je dva-tri dana provelo unutra. Samo mi je prišlo, kao da je znalo da ću ga spasiti što je čudno za divlje životinje – završava mladić.

Pročitajte i ovo: NEOBJAŠNJIVA NESREĆA: Štene u kanalizacionom odvodu ima tešku povredu glave

Mladić i njegov deda su rupu zatrpali krupnim granama kako bi koliko toliko zatvorili rupu koja očigledno predstavlja opasnost za životinje koje tu žive. Nameravaju da se vrate i mnogo rupu zatrpaju kako više ne bi dolazilo do ovakvih nesreća.

Izvor: 24sata.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOČIVAJ U MIRU, LEMURE: Godinama zlostavljan pas umro okružen ljubavlju!
Sledeći tekstDA SE POSTIDIMO: Pas na samrti pomaže zlostavljanom prijatelju da ponovo prohoda!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime