Naslovna VESTI PSI POSLEDNJI DAN – Dirljiva i potresna priča o odlasku najboljeg prijatelja.

POSLEDNJI DAN – Dirljiva i potresna priča o odlasku najboljeg prijatelja.

0
Poslednji dan psa Bakstera

Gubitak voljenog ljubimcaje bolno i emotivno iskustvo koje utiče na svaku osobu na različite načine, fizički i psihički. Poslednji dan sa ljubimcem na neke osobe prouzrokuje i tzv „sindrom slomljenog srca“ koji ima simptome slične srčanom udaru. Ali, to nikako nije razlog da se ljubimac u poslednjim trenuima života odbaci i napusti.

Poslednji dan psa Bakstera

Eli Bakler je bila odlučna da poslednji dan života svog voljenog psa Bakstera maksimalno provede sa njim. Bakster je bio član njihove porodice od samog rođenja. Naime bio je jedan od 7 štenaca njihovog prethodne ljubimice Role. Eli je već imala iskustvo gubitka psa jer je Role iznenada uginula kada je imala 9 godina.

Pročitajte i ovo: LEŽAO BEZ SVESTI! Odbačen, nežni, stari pas pronađen u parku!

Bakster je tada imao 7 godina, a Elina porodica je nastavila da se s puno ljubavi brine o Baksteru. Nažalost, kada je napunio 12 godina, njegovo zdravstveno stanje je počelo da se pogoršava. Oboleo je od teškog oblika artritisa i uskoro su bolovo postali nepodnošljivi. Počeo je otežano da diše, odbija hranu, postao je letargičan. Prognoza vreriara je bila voma loša.

Poslednji dan psa Bakstera

„Koliko god srceparajuće bilo, morali smo da uradimo ono što je ispravno, ne bi bilo fer da mu dozvolimo da nastavi onako kako je bio“, rekla je Eli Bakler. “Zaista je bilo tako teško, on je bukvalno bio moj najbolji prijatelj. Nisam mogla da gledam kako se muči.“ Određen je dan za eutanaziju.

Poslednji dan psa Bakstera

Porodica je odlučila da poslednji dan Bakstera na ovom svetu bude poseban. Poslednju noć je proveo pod svetlošću zvezda spavajući napolju sa Elinim očuhom. Bakster je većinu vremena provodio na svom krevetu u bašti a sada je uz njega bio čovek kojeg je obožavao. Za doručak je dobio omiljenu poslasticu – Mekdonalds mafin. Eli mu nikada nije dozvoljavala da jede slatkiše koje je Bakster uvek čežnjivo gledao. Ovaj put, ceo mafin je bio samo za njega.

Pročitajte i ovo: PLATI ILI PREDAJ! Zbog visokih veterinarskih troškova vlasnica ostala bez ljubimca!

Potom su otišli u šetnju do prodavnice gde su kupili šunku koju je Bakster uvek jeo čekajući kraj frižidera. Na kraju, Bakster je dobio priliku da se počasti čokoladom. Kao pravi odgovorni vlasnici, Baksterova porodica mu nikada nije davala ovu poslasticu koja je opasna za pse a koju mnogi psi obožavaju. Poslednjeg dana svog života probao je čokoladu i veoma mu se dopala.

Poslednji dan psa Bakstera

Predveče, cela porodica je otišla god veterinara. Bakster je napustio svet u društvu ljudi koje je voleo celog svog života. U Elinom naručju. „Bio je tako smiren i bilo mi je olakšanje kada sam osetila da je bez bolova ali sam se tada slomila“ – kroz suze i danas priča Eli.

Izvor:  newsweek.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJURILA GALEBOVE – ZAVRŠILA NA PUČINI! Spasavanje kuje Moli!
Sledeći tekstPOŠTARKA CARICA! Spasla psa i pretvorila ga anđela!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime