Naslovna VESTI POSTALE SESTRE U NESREĆI – Bebe nosoroga i zebre najbolji prijatelji

POSTALE SESTRE U NESREĆI – Bebe nosoroga i zebre najbolji prijatelji

0
Postale sestre u nesreći

Kada se nađete u nevolji, svaka pomoć, svaka podrška i svaki izraz ljubavi je neprocenjiv. Životinje imaju toliko duše i toliko veliko srce da im nikakva razlika nije važna kada je neko nemoćan. Tu su jedno za drugo uprkos naizgled nepremostivim razlikama.

Postale sestre u nesreći

Priča o Dejzi i Modžadži je emotivno svedočanstvo o ljubavi i prijateljstvu koje je rođeno u velikoj nevolji. Dejzi je beba nosoroga koja je spašena samo 12 sati po rođenju. Šta se dogodilo sa njenom majkom nije utvrđeno a spasioci su je pronašli tokom rutinske kontrole i zaštite staništa nosoroga koji su stalna meta lovokradica.

Postale sestre u nesreći

Pročitajte i ovo: USPELI SMO SVI – Nina je dobila pravi dom!

Helikopterom je prebačena u veterinarsku kliniku sa veoma malim šansama da preživi. Bila je veoma slaba, gotovo da nije mogla da stoji ali spasioci nisu želeli da odustanu od njenog dragocenog života. Svakodnevno su dežurali i hranili je na svakih sat vremena. Srežom Dejzi je počela da se oporavlja.

Postale sestre u nesreći

Pročitajte i ovo: ŽIVEO od MILOSTINJE – Sada mu preti smrt, u azilu, u boksu metar sa metar.

Nekako u isto vreme u prihvatilište je stigla još jedna beba. Modžadži je zebra koja se tokom jedne oluje odvojila od mame i krda i ostala sama. Sama ne bi uspela da preživi pa su je spasioce prebacili u prihvatilište gde su počeli da je neguju.

Postale sestre u nesreći

Dve bebe u nesreći su se sprijateljile istog trenutka kada su ih radnici prihvatilišta upoznali. I to se pokazalo kao spasonosno rešenje za ove sestre koje se toliko međusobno razlikuju. Postale su nerazdvojne i to im je pomoglo da se brže oporave. Modžadži je izuzetno nežna prema Dejzi koja je još uvek pomalo nespretna. Nosorozi su društvena stvorenja i njima je potrebno društvo.

Postale sestre u nesreći

S obzirom da je bila jedini pripadnik svoje vrste u prihvatilištu, malena zebra je bila najbolji izbor za društvo. Njih dve svaki trenutak provode zajedno, čak i spavaju zajedno što je veoma korisno za obe jer se tako smanjuje kontakt sa ljudima jer je plan da pošto se potpuno oporave budu vraćene u divljinu.

Izvor: 3lstories.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUSPELI SMO SVI – Nina je dobila pravi dom!
Sledeći tekstPOSLEDNJA ŽELJA KAUBOJA – Potresan rastanak od prijatelja na samrti

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime